DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2034235-3,12%
Kayseri
25°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Hekimlerden ‘iş bırakma eylemi’ açıklaması

Hekimlerden ‘iş bırakma eylemi’ açıklaması

KAYSERİ (1HA) - Hekimsen Sendikası ve Türk Tabipler Birliği ve sağlık çalışanları, sağlıkta şiddetin artması ve maaş zammı nedeniyle Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü önünde iş bırakma eylemi düzenledi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 14:13
Hekimlerden ‘iş bırakma eylemi’ açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleşen eylemde sendika üyeleri elinde çeşitli pankart ve afişlerle bir araya geldi. Türk Tabipler Birliği ve Hekimsen üyeleri meslekte yaşadıkları zorlukları ve maaş zammı talebiyle 1 günlük iş bırakma kararı aldı. Eylemde hekimlerin yaşadıkları zorluğa değinen Kayseri Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan, “Unutulmasın ki, halkımızın sağlığı, sağlık hizmetini sunan hekimlerimizin liyakatli olmalarının yanında, fiziksel ve ruhsal olarak zinde olmalarına ve işlerini severek yapmalarına da bağlıdır. Halbuki hekimlerin çoğu zindelik ve motivasyon şöyle dursun, neden bu mesleği seçtiğini sorgular ve işini hevessiz yapar duruma gelmiştir. Hekimlerin uzmanlık branş tercihlerine bakıldığında daha fazla riskli olarak görülen cerrahi branşlar, çocuk hastalıkları gibi uzmanlık alanlarının asistanlık kadroları boş kalmaktadır. Oysa bugün hoyratça harcanarak ziyan edilen hekimler, ülkemizin en büyük zenginliklerindendir. Bu zenginliği yok saymak ve müsrif bir biçimde tüketmek, ülkemize yapılan en büyük kötülüklerdendir” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.