DOLAR 32,5543 0.13%
EURO 34,9836 -0.14%
ALTIN 2.436,560,04
BITCOIN 2094982-0,08%
Kayseri
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Hayata Tutunmak İstiyor

Hamur Açma Makinesinde İki Kolu Kopan Sevim, Biyonik Protezle Hayata Tutunmak İstiyor KAYSERİ, (BGC)-Kayseri’de 3 ay önce çalıştığı iş yerinde iki kolunu hamur açma makinesine kaptıran üniversite öğrencisi Sevim Nur Türkmen (21), 150 bin dolar değerinde olan biyonik protez kollar ile hayata tutunmak istiyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 06:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkmen, “Biyonik protezler 150 bin dolar. Bu sebeple Kayseri Valiliğinden para toplanması için izin çıkmasını bekliyorum” dedi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bilişim Sistemleri 3’üncü sınıf öğrencisi Sevim Nur Türkmen, 5 ay önce harçlığını kazanmak için memleketi Kayseri’de mantı üretimi yapan dükkanda işe girdi. Türkmen, geçen 13 Ağustos’ta hamur açma makinesini temizlemek isterken her iki kolunu makineye kaptırdı. Çalışanların ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri iki kolu kopan kadını Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Türkmen’in kopan iki kolu zarar gördüğü için yerine dikilemedi. Genç kadının iki kolu ampute oldu. Yaşamını iki kolu olmadan sürdürmeye çalışan Türkmen, biyonik protez kol takılarak hayata tutunmak istiyor. Yaşadığı süreci anlatan Türkmen, “5 ay önce girdiğim işte 3 ay önce olay meydana geldi. Makine temizliği sırasında iki kolumu makineye kaptırdım. Daha sonra kollarım Erciyes Üniversitesinde ampuse edildi. Erciyes üniversitesinde şu an fizik tedavi görüyorum. Güdü kısmının oluşması ve kaslarımın güçlenmesi için fizik tedavi görüyorum. Kazadan sonra İstanbul’da giderek protez fiyatı için teklif aldık. Hayatımı sürdürebilmek için biyonik protezlere ihtiyacım var. Valilikten para toplanmasını istedik ama izin çıkmadı. ‘SGK karşılıyor’ dediler ama SGK karşılamıyor. SGK sadece miyo dedikleri protez var 3 parmak hareketi olarak geçiyor onları karşılıyor. Onunda zaten belli bir miktarını karşılıyorlar. Biyonik protezlerin fiyatı 150 bin dolar. Bu sebeple Kayseri Valiliğinden para toplanması için izin çıkmasını bekliyorum” diye konuştu.
‘ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN’
Sevim Nur Türkmen’in annesi Münevver Türkmen ise, “Olay günü çocuklar bize haber verdi. ‘Mantı dükkanında birinin kolları makineye sıkışmış’ dediler. Buradan nasıl koşarak gittiğimi bilmiyorum. Bizi içeriye almadılar. İtfaiye, ambulans falan gelmiş. Ne yapacağımı bilemedim. Ambulansla hastaneye götürdüler. Bizde arabayla arkasından gittik. Oradan Sevim Nur’a söylemişler ki ‘kollarının ikisi de gidecek’ demişler. Damarları kemikleri çok hasar görmüş. Kemikleri çok ince parçalarda kırılmış. Düzelecek durumda değilmiş mecburen kesmek zorunda kaldılar. Fizik tedaviye gidiyor. Çok zor anlar yaşıyor. Allah kimseye yaşatmasın. Önceden benim kızım bana yardım ediyordu. Şimdi ben ona yardım ediyorum. Yemeğini yediriyorum. Banyosunu ben yaptırıyorum. Bebek gibi yani ben bakıyorum” ifadelerini kullandı.
‘HAYATININ KOLAYLAŞMASI İÇİN PROTEZ KOLLARI İSTİYORUZ’
Kızına yardım edilmesini isteyen anne Türkmen, “Biz kampanya başlatmak için Valiliğe başvurduk. Oradan ‘sigorta ödüyor’ diye olumsuz cevap geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu bizim istediğimiz cihazı karşılamıyor. Biz günlük yaşamını devam ettirmesi için hayatını bir nebze olsun kolaylaştırabilmesi için protez kolları istiyoruz. Buradan Valiliğe, devlet büyüklerine sesleniyorum. Benim çocuğumun kolları yok. Yardım etmelerini ve izin çıkarmalarını istiyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.