DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,0756 -0.15%
ALTIN 2.298,130,92
BITCOIN %
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

GERDEKMAĞARA DA TELEFON ÇEKECEK

O Mahalle Baz İstasyonuna Kavuşuyor KAYSERİ (BGC) - Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Avşarobası (Gerdek Mağara) mahallesi uzun zamandır hayalini kurduğu baz istasyonuna kavuşuyor. Çocukların uzaktan eğitime girmek için metrelerce yürüyerek internetin tepesindeki mahalle sakinlerinin yaptığı çadır okula girip ders görüyordu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sarız ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Avşarobası (Gerdekmağara) köyü beklediği müjdeye kavuştu. Sarız ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki 60 hane 300 nüfusun yaşadığı Avşarobası mahallesi sakinleri telefon ve internetin çekmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Mahalle sakinleri muhtar Yusuf Mağara öncülüğünde internetin çektiği Höyük Tepe mevkiine imece usulü çocukların ders yapabilmesi için iki tane çadır kurdu. Hafta içi EBA sistemine bağlamak için her gün 1 kilometre yolu yürüyen bazen de traktör römorkunda çadıra getirilen çocuklar, günlük 2 saat derse giriyorlar. Kar yağdığında zaman zaman büyük sıkıntılar çeken öğrenciler, mahallelerine internetin çekmesi için baz istasyonu istiyor. İsteğe kayıtsız kalmayan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı mahallenin yüksek kesimine baz istasyonu dikilmesi için çalışmalara başladı. İnşaat kalıbı kuruldu. Baz istasyonu çevredeki birkaç mahallede daha görülen baz istasyonu sorununa çözüm olacak.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.