DOLAR 34,1778 0.16%
EURO 37,1047 0.03%
ALTIN 2.977,410,80
BITCOIN 2308287-0,11%
Kayseri

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
General Süleymani’nin cenazesinde izdiham: 35 ölü!

General Süleymani’nin cenazesinde izdiham: 35 ölü!

ABD'nin düzenlediği saldırıyla öldürülen İranlı General Kasım Süleymani için cenaze töreni düzenlenmeye devam ediyor. Süleymani’nin memleketi Kirman’da düzenlenen törende izdiham yaşandı. Törende ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.

Eylül 24, 2022 04:36
General Süleymani’nin cenazesinde izdiham: 35 ölü!
0

BEĞENDİM

İran adına Orta Doğu'da gerçekleştirdiği faaliyetler ile adından söz ettiren Kasım Süleymani, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Trump’ın emriyle Bağdat’ta öldürülmüştü.  

“İntikam istiyoruz”

Cenaze sabah saatlerinde Kirman Havalimanı’na ulaştı. Kirman’da cenaze töreninin yapılacağı alana şehir merkezinden ve çevre bölgelerden çok sayıda katılım gerçekleşiyor. Şehrin bayraklarla kan kırmızı bir renge büründüğü belirtilirken İran halkı bölgede ”Ne teslim, ne münazara, intikam istiyoruz” sloganları atıyor. Yoğunluk nedeniyle defin saatinin ne zaman olacağı tam belirtilemezken cenaze namazına hem siyasi hem de askeri isimler katılacak. Törene katılan Devrim Muhafızları Genel Komutanı Selami gerçekleştirdiği konuşmasında intikam vurgusu yaptı. 

Cenazede izdiham 

İran devlet televizyonu, Kasım Süleymani’nin Kirman’daki cenaze töreninde yaşanan izdihamda ölen ve yaralananların olduğunu duyurdu. İlk gelen bilgilere göre törendeki izdihamda 35 kişi öldü, 48 kişi yaralandı.İran devlet televizyonuna bilgi veren Acil Durum Teşkilatı yetkilileri ise ölü ve yaralı sayısı konusunda çok fazla söylenti olduğunu, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, teşkilatın konuyla ilgili açıklama yapacağını duyurdu.

 

kamupersoneli.net

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.