DOLAR 32,5668 0.13%
EURO 35,0133 -0.09%
ALTIN 2.438,650,14
BITCOIN %
Kayseri
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
ERÜ’lü öğrenciler; elektrikli araç yaptı

ERÜ’lü öğrenciler; elektrikli araç yaptı

KAYSERİ (1HA - ÖZEL) – Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) mühendislik fakülteleri öğrencileri, bilgi ve güçlerini birleştirerek tamamen yerli olan ve saatte 100 kilometreye kadar hıza çıkabilen elektrikli araç yaptı. Sırada insansız hava aracı döner kanat ve roket üretimi var.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:44
ERÜ’lü öğrenciler; elektrikli araç yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ERÜ Mekatronik, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Uçak Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği bölümü öğrencileri, ‘Quantom Team’ ismini verdikleri takımda bir araya gelerek, önemli bir başarıya imza attı. Bilgi ve birikimlerini birleştiren öğrenciler, tamamen yerli olan ve elektrikle çalışan araç yaptılar.

Projenin 2012 yılında Endüstri Tasarım Bölümü hocaları tarafından ortaya çıktığını belirten takım kaptanı Metin Bekar, ekibin yaklaşık 7 yıldır çalıştığını söyledi. Yurt içi ve yurt dışındaki yarışmalara da katıldıklarını belirten Bekar, “Grubumuz, okuldaki teorik eğitimi pratikte güçlendirmek, kuvvetlendirmek adına kurulmuş diyebiliriz” dedi.

Ekipte farklı alanlardan öğrenciler olduğunu belirten Bekar, “Bunun içerisinde ekibimizi farklı birimlere ayırıyoruz. Mekanik birimi, elektrik elektronik birimi, yazılım birimi ve tasarım birimi olarak. Bir de buradaki arkadaşlarımızın da bulunduğu sponsorluk birimimiz var” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.