DOLAR 32,4991 0.08%
EURO 34,8126 0.01%
ALTIN 2.477,790,64
BITCOIN 2014702-3,19%
Kayseri
23°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
ERCİYES’TE PERSEİD METEOR YAĞMURU

ERCİYES’TE PERSEİD METEOR YAĞMURU

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği meteor gözlem şölenini bu yıl 10 bin kişinin katıldığı ve büyük beğeni toplayan bir etkinlikle 2 bin 650 metrede gerçekleştirdi. ‘Erciyes’te Perseid Meteor Yağmuru Unutulmaz Bir Görsel Şölen’ etkinliğine katılan ve ışık kirliliğinden uzak bir ortamda eşsiz bir görsel şölen izleyen vatandaşlar, etkinlikten dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:58
ERCİYES’TE PERSEİD METEOR YAĞMURU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel yönetim hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel birçok etkinliğe imza atan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve gökyüzü tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği meteor gözlem şölenini bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirdi.

Dünya standartlarındaki Kayak Merkezi ve futbol takımları ile profesyonel sporcuların ilgi odağı olan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile dikkatleri üzerine çeken Erciyes, yaz aylarında düzenlenen pek çok ulusal çaptaki etkinliğin yanı sıra geleneksel hale gelen Meteor Yağmuru Görsel Şöleni ile de adından söz ettiriyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi ve Erciyes A.Ş. işbirliğiyle Kayseri’nin en yüksek noktası Erciyes Kayak Merkezi – Hacılar Kapı’da 2 bin 650 metre yükseklikte ve ışık kirliliğinden uzak bir ortamda gerçekleştirilen ‘Erciyes’te Perseid Meteor Yağmuru Unutulmaz Bir Görsel Şölen’ etkinliğine 10 bin gökyüzü tutkunu katıldı. Akşam saatlerinde etkinlik alanına gelmeye başlayan katılımcılar Erciyes’in muhteşem atmosferinde eşsiz bir görsel şölen sunan Perseid meteor yağmurunu gözlemledi.

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, çok ilginç bir gökyüzü hadisesi için Erciyes’te olduklarını ifade ederek, “Bugün çok farklı bir maksatla Erciyes’te toplandık. Genelde Erciyes’e insanlar kayak yapmak için ve ya sportif maksatlarla geliyorlar ama bugün çok ilginç bir gökyüzü hadisesi için Erciyes’teyiz. Perseid meteor yağmurunu halkımızın, Erciyes’in 2 bin 650 metresinde Hacılar Kapı’da ışık kirliliğinden uzakta gökyüzünü en ideal görebilecekleri bir noktadan seyretmesi için bu faaliyeti düzenledik Erciyes A.Ş. olarak” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.