DOLAR 32,3181 0.2%
EURO 35,1311 -0.01%
ALTIN 2.293,020,69
BITCOIN %
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

ERBAKAN HOCA ANLAŞILMADI

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun partinin kurucusu olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefat yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 18:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi’nin Erbakan’ın izinde olduğunu belirten Baki Coşkun, “Bize düşen Erbakan Hocamızın söylediği hususların üstüne gitmektir. Nedir bunlar? Birincisi materyalizm değil maneviyatçılık esas alınmalıdır. Yani sevgi, kardeşlik, şefkat, huzur ve barış ön plana çıkmalıdır. İkincisi çatışma değil diyalog esas alınmalıdır. Barış içinde bir arada yaşayan çok kültürlü bir dünya oluşturulmalıdır. Üçüncüsü ise çifte standart değil adalet esas alınmalıdır. Batı önce Müslümanları terörle eş değer tutmaya çalıştı ardından da çifte standartlar uyguladı. Bu durum toplumlar arası gerginliğe neden oldu. Bizim yapmamız gereken ise insan hususundan yola çıkıp hakkaniyetli bir anlayışı yerleştirmektir. Dördüncüsü ise sömürü değil iş birliğidir. Afrika’nın durumunu bilmeyen kalmadı. Birçok devlet kendini üstün görmeye devam etmektedir. Biz ise devletleri iş birliği yapılacak nitelikte değerlendirmeliyiz. Bu gücümüzü artıracaktır.” dedi.

Baki Coşkun, “Erbakan Hocamızın söylemleri yeterince anlaşılmadı. Milli Görüş, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve tüm memleket evlatlarının kardeş bilinmesi prensibidir. Topyekûn kalkınmanın birinci prensibi kardeşliktir. Kanunlar ve nizamlar ne kadar mükemmel olursa olsun onu tatbik edecek insanın içerisine hak ve adalet sevgisi girmemişse, netice tersine tecelli edecek, adalet yerine adaletsizlik, sosyal adalet yerine sosyal istismar hâkim olacaktır. Temel noktamız, hak ve adalettir. Bize göre haklı olan zayıf da olsa kuvvetli; haksız olan kuvvetli de olsa zayıftır. Bu yüzden yeryüzünde ifsadın önlenmesi, Türkiye’nin ve bütün insanlığın saadeti için çalışmalıyız.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.