DOLAR 32,5429 -0.02%
EURO 34,8399 -0.1%
ALTIN 2.428,36-0,06
BITCOIN 21685130,91%
Kayseri
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Engelsiz Çocuk Evi’nde Çocuklar Engelleri Aşıyor

KAYSERİ,(BGC)- Yüksel Ateş Engelsiz Çocuk Evi çocukların sosyalleşmesi ve sosyal hayata uyum sağlamaları için eğitimlerine devam ediyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’deki Yüksel Ateş Engelsiz Çocuk Evi çocukların kendilerini özgürce ifade edebilecekleri, özgürce sosyal hayatta yer bulacakları bir ortam oluşturuyor. Çocuk Evi’nde eğitmen olarak görev yapan Fatma İzmitli, “ Ben iki çocuk annesiyim. Kendimde bir engelli çocuk annesiyim. Yüksel Ateş Çocuk Evi Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak çalışıyor. Biz burada esasen engelli çocuklarımıza sosyal bir ortam oluşturuyoruz. Çocuklarımızın ailelerine zaman ayırmalarını sağlıyoruz. Çocuklarımızın aileleri bize geliyorlar emanet ediyorlar. Onlar kendi işlerini hallediyorlar, kendilerine zaman ayırıyorlar. 4-12 yaş zihinsel engel durumu olan çocuklarımız buraya geliyor. Burada yüzde 40 engel durumu olması gerekiyor. Yine bedensel olarak bağımsız edebilmeleri gerekiyor. Bununla birlikte kendine ve etrafına zarar vermemesi gerekiyor. Bunun dışında bu süreç içinde uyum sağlayacak çocuklarla birlikte çalışıyoruz” dedi. Çocukların Çocuk Evi’nde geçirdikleri zamanın verimli olması için etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Çocuk Eğitimci Fatma İzmitli, “Çocuklarımız buraya il geldikleri zaman trambolinle, oyun salonuyla başlıyorlar. Çocuklarımızın özgürce hareket ettikleri bir ortamımız var. Çocuklar burada çeşitli oyuncaklarla eğleniyorlar. Yine burada her bir çocuğumuza eşlik eden çocuk eğitmenlerimiz var. Onların refakatinde hareket ediyorlar. Çocuklarımızla burada kaliteli zaman geçirmeyi hedefliyoruz. Sürekli olarak onları her an aktif tutuyoruz. Ufak tefek çizme çalışmaları, kesme, yırtma, yapıştırma çalışmalarıyla başlıyoruz. Harf çalışıyoruz ve kitap okutuyoruz. Çocuklarımızın gelişimine göre onları destekleyici programlar sürdürmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza Eğitici filmler izletiyoruz, drama çalışmaları ve müzik dinletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Engelsiz Çocuk Evi’nde hangi türde engeli olan çocukların gelebileceğini ve bu süreci dile getiren Eğitimci Fatma İzmitli, “Down Sendromlu, Otizmli, Serebral Palsi, Merter Retardasyon çocuklarımız burada hizmet alıyorlar. Çocuk gelişimci eğitmenlerimiz onlara eşlik ediyor. Gün içerisinde sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı desteğimiz oluyor. Çocuklarımız ailelerin ihtiyaç duyduğu süre içerisinde o şekilde destekliyoruz. Gün içerisinde park etkinliği ve açık hava etkinliğimiz oluyor. Burada onları mümkün olduğunca gönül hoşluğuyla ağırlıyoruz. Bütün aileleri muhakkak kurumumuza bekliyoruz” dedi.

Engelsiz Çocuk Evi’nde eğitim alan 8 yaşındaki Mustafa Kerem İzmitli burada geçirdiği süre hakkında şöyle konuştu: ”2.sınıfa gidiyorum. Burada top oynayıp, etkinlik yapıyorum. Burada eğlenceli vakit geçiriyorum. Arkadaşlarımla birbirimize bilmece soruyoruz. Ben robotik kotlamayı biliyorum. Boş zamanlarımda kitap okuyup, ders çalışıyorum. Matematik, tarih ve türkçeyi seviyorum. Burada engelli çocukların hiçbir engeli yok ve engellerini aşabilirler. Boş zamanlarımda müzik yapmayı seviyorum. Ben büyüdüğümde bir gruba katılıp, Gitarist olmak istiyorum.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.