DOLAR 32,5991 0.37%
EURO 34,8142 0.22%
ALTIN 2.495,200,44
BITCOIN 21166815,73%
Kayseri
18°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Emekliler ve işsiz vatandaşlara ücretsiz hizmet veriliyor!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş sağlık sigortasından ücretsiz olarak faydalanıyorlar. Ancak pek çok vatandaş bu konudaki haklarını bilmiyorlar. Çalışanlar prim ödeme karşılığında sağlık hizmetinden yararlanırken, emekliler ve SGK’dan malullük, dul ve yetim aylığı alanlar prim koşulunu sağlamadan da ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanabiliyorlar. Öte yandan son 3 yıl içerisinde en az 600 gün prim ödemesi olan işsiz vatandaşlar da 6 ay boyunca ücretsiz olarak sağlık sigortasından faydalanabiliyorlar.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 12:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2012 yılından sonra Türkiye’de vatandaşlar sağlık hizmetlerinden faydalanmaya başladılar. Ancak pek çok vatandaş ücretsiz sağlık hizmetleri konusunda yeterli bilgiye sahip değiller. Peki, kimler ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanabilirler? Sağlık hizmetlerinden faydalanmak için şartlar nelerdir?

İşsizlere 6 ay ücretsiz hizmet

Milliyet'ten Cem Kılıç'ın haberine göre; çalışan vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanmaları için genel sağlık primlerinin işverenleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Ancak prim ödemesi yapmadan da sağlık hizmetlerinden faydalanmak mümkün. Buna göre, Türkiye’de işsiz kalan vatandaşlar son 3 yıl içerisinde en az 600 gün prim ödemesi var ise 6 ay boyunca ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyorlar.

Bakmakla yükümlü olduğu kişiler için de geçerli

Gelir testi yaptırmadan ve genel sağlık sigortası özemeden ücretsiz sağlık hizmeti alan vatandaşların bakmakla yükümlü olduğu kişiler de sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilirler. Ancak prim ödemesi olmadan işsiz kalan vatandaşlar sadece 10 gün daha sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyorlar.

Emekliler ve SGK’dan maaş alanlar

Öte yandan emekliler ve SGK’dan malullük, dul ve yetim aylığı alanlarda sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanalar arasında yer alıyor.

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.