DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20775472,80%
Kayseri
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Ekrem Ünal “Kanser oruç tutmuyor”

Ekrem Ünal “Kanser oruç tutmuyor”

KAYSERİ (1HA – ÖZEL HABER) – Ramazan ayında kan bağışı sayısı düşüyor. “Kanser oruç tutmuyor” diyen KANKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Ünal, vatandaşları kan bağışı yapmaya çağırdı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 12:27
Ekrem Ünal “Kanser oruç tutmuyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutan vatandaşlar kan vermekten çekindikleri için kan stoklarında azalmalar meydana geliyor. Kansere Karşı Birlikte (KANKA) Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Ünal ise Erciyes Üniversitesi Kan Bankası’nda iftardan sonra da hizmet verildiğinin altını çizdi. Kanserin oruç tutmadığına değinin Ünal, “Bizim hastalarımız kemik iliği nakli için birçok ilden gelen hastamız var. Bu hastaların her birinin kana ihtiyacı oluyor. Kan verme konusunda halkımız gerçekten çok duyarlı ama Ramazan Ayında insanların oruç tutması nedeniyle kan stoklarımızda ciddi bir düşüş oluyor. Bizler bu düşüşler nedeniyle bütün halkımızı kan bağışına davet ediyoruz. Bizler kan bankasında bu sorunu gidermek için bir etkinlik yapıyoruz. İftardan sonra insanalar geliyorlar. Ramazan Ayı aynı zamanda zekât dediğimiz zenginlerin maddi olarak fakirlere destek verdiği bir ay. Bunun gibi kan ihtiyacı olanlara halkımızın destek vermesi için Erciyes Üniversitesi Kan Bankası’na davet ediyoruz. Hastanede yatan kanserli çocukların her birinin sizin yardımınıza, kanlarınıza ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.