DOLAR 32,5524 0.01%
EURO 34,8280 -0.13%
ALTIN 2.438,810,37
BITCOIN 2110468-2,82%
Kayseri
26°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Eğitime hayırsever desteği

Eğitime hayırsever desteği

KAYSERİ (1HA) - Türkiye’de yaptırdığı okullarla tanınan Kayserili hayırsever Mehmet Altun, Talas’ta yaptıracağı okulların temel atma törenine katıldı. Mehmet Altun tören esnasında yaptığı konuşmayla dinleyenleri duygulandırdı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 14:03
Eğitime hayırsever desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Katıldığı törende, 8 yıl öncesinde açtırdığı okuldan mezun olan öğrencilerle buluşan Altun, konuşmasında hayatından kesitlere yer verdi. Eşinin de kendine büyük desteği olduğunu belirten Altun’un konuşması dinleyenleri duygulandırdı. Altun, “Genel Kurmay Başkanı bana dedi ki ‘Oğlum, Kara harp okulundan ne zaman mezun oldun’ dedi bana. Bende dedim ki, ‘Sayın paşam ben Anadolu’dan Kayseri’ye, Kayseri’ nin ufak bir köyünden gelmiş yedek subay ordu donatım teğmeniyim’. İnanamadı, bana büyük bir para mükâfatı verdi. Otuz gün izin verdi. Onun mübarek ellerinden aldığım izinle de Kayseri de bugünki değerinde on beş trilyonluk bir avans aldım. Gözlerinden yaşlar aktı o kadar sevmişti beni. Ben 10 yaşında 55 bin çam ağcı getirdim. Mavi çam Hatay’ da, Osmanlı’ ya giden varsa solunuzda masmavi bir çam denizi… Ordu emrini saati saatine yerine getirdiğim için paşa beni çok sevdi. Ordu beni çok sevdi, bende ordumu çok sevdim. Bunu bir anı olarak anlatıyorum. 80’i geçtim 80 saniyelik vefasını görmedim, bu dünyada misafir olduğunuzu anlayın” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.