DOLAR 32,3139 0.19%
EURO 35,0732 -0.18%
ALTIN 2.277,740,02
BITCOIN 22795021,27%
Kayseri
11°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

DÜNYADA İLK VE TEK TESİS AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projeyle Kayseri’nin dünyada ilk ve tek merkez haline geldiğini söyledi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 01:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla canlı bağlandığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bizzat teşrif ettiği A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri Açılış Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kayseri 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü dünyada ilk ve tek bakım yenileme onarım merkezi haline gelmiştir” dedi.

Kayseri’de A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri açılışı, retrofiti yapılan ilk A400M uçağının teslimi ve Stratejik İşbirliği Anlaşmaları Sertifika Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden video konferansla katılırken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Aziz Adalı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ilçe belediye başkanları, rektörler, oda başkanları, genel müdürler ve yetkililer katıldı.

14 AY GİBİ REKOR BİR SEVİYEDE TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Türk havacılık tarihinde kritik bir projeyi daha hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, “Fasbat Uçak Bakım Tesisleri’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’mize, milletimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ordumuzun ihtiyaçları doğrultusunda A400M Fasbat uçak bakım tesisleri bu projeyi 14 ay gibi rekor bir seviyede tamamladı. Bu önemli projeyle aynı anda A400M büyüklüğünde iki uçağın bakımı ile yenilemesinin yapılabileceği ilk ve tek tesisi ülkemize kazandırdık” dedi.

DÜNYADA İLK VE TEK MERKEZ

Bu projeyle birlikte yılda 125 milyon liranın ülkede kalmasının sağlandığını vurgulayan Erdoğan, “Kayseri 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü dünyada Airbus, DNS tesisleri dışında ilk ve tek bakım yenileme onarım merkezi haline gelmiştir. Türkiye bu konuda tüm dünyaya hizmet verebilecek ve kazandığı yeteneklerin ihracını da yapabilecektir. Bu yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerlileştirme ve millîleştirme faaliyetleri kapsamında stratejik işbirliği anlaşmaları imzalanan 10 firmaya sertifika verildiğini ifade ederek, “Bu anlaşmalarla birlikte Türk savunma sanayinin üretim kapasitesi daha da artacak, inşallah ülkemiz hedeflerine çok daha hızlı yol alacaktır. İnşası tamamlanan A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri ve Stratejik İşbirliği Anlaşmaları’nın ülkemize, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri’mize ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da bu projenin Kayseri’de bulunmasının gurur vesilesi olduğunu belirterek, “Kayseri’nin havacılık konusunda atılımı da yeni değildir, ülkemizin sanayi alanında güçlü şehirlerinden biri olan Kayseri, havacılık sektöründe de köklü bir tecrübeye sahiptir” dedi.

KAYSERİ TARİHE TANIKLIK ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da Kayseri’nin tarihe tanıklık ettiğini, savunma sanayi ile ilgili yapılacak her türlü yatırımda Büyükşehir olarak her zaman hazır olduklarını söyleyerek, dünyada ilk ve tek bakım yenileme onarım merkezi olacak tesisin ve yapılan anlaşmaların hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

A400M FASBAT Uçak Bakım Merkezi Açılışı ve Retrofiti yapılan ilk A400M Uçağının Teslimi’nin ardından Stratejik İşbirliği Anlaşması kapsamında ilgili firmalara Bakan Akar tarafından sertifikaları verildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.