DOLAR 32,5782 0.27%
EURO 34,9962 0.05%
ALTIN 2.456,040,83
BITCOIN 21016240,50%
Kayseri
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Dün Önerge Verildi, Bugün Faaliyete Geçti

KAYSERİ,(BGC)- Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında dün gündem dışı söz hakkı alan Özer, kütüphanelerin erken saatte kapandığını ve hizmet saatinin düzeltilmesi gerektiğine dair önerge sundu. Bugün ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Merkez Halk Kütüphanesi ve Şehir Kütüphanesi’nin saatleri güncellendi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 06:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Merkez Halk Kütüphanesi ve Şehir Kütüphanesi’nin çalışma saatleri haftanın 7 günü 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek şekilde yeniden düzenlendi. Belediye bağlı diğer kütüphanelerde yine haftanın 7 günü 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Merkez Halk Kütüphanesi ve Şehir Kütüphanesi’nin çalışma saatleri akşam 21.00’e kadar uzatıldı. Yapılan değişikliğe göre Merkez Halk Kütüphanesi ile Şehir Kütüphanesi haftanın 7 günü 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek. Belediye bağlı diğer kütüphanelerde yine haftanın 7 günü 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.

“KAYSERİ BELEDİYESİ ÇAĞRIMIZA KULAK VERDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Özer, ” Dün Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündem dışı söz hakkı alarak kütüphanelerin erken saatte kapandığını ve hizmet saatinin düzeltilmesi gerektiğine dair önerge sunmuştum. Bugünde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Merkez Halk Kütüphanesi ve Şehir Kütüphanesi’nin çalışma saatleri haftanın 7 günü 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek şekilde yeniden düzenlendi. Şehrimize, öğremcimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Yeni saat düzenlemesi hemen uygulama konulurken, kartlı giriş çıkış sisteminin uygulandığı kütüphanelerde pandemi şartları kapsamında girişte kimlik, kütüphane kartı ve HES kodu eşleştirmesi uygulamasına devam edilecek.

Kütüphanelerde ödünç sistemi, pandemi koşullarında değişirken, kapalı raf sistemi kullanılıyor. Personeller yardımı ile istenilen kitap, kütüphane kartı ve HES kodu sorgulaması yapılarak kullanıcıya 15 günlüğüne 1 kitap veriliyor.

Ayrıca, toplam üye sayısı 193 bin 220 kişi olan ve 7 kütüphanesi bulunan kütüphanelerde hangi kitabın nerde olduğunu, eğer kitabın başka bir kullanıcı tarafından ödünç alındı ise ne zaman geleceğini takip edebilecek bir otomasyon sistemi yer alıyor. Bu sistem ile 7 kütüphanede de tarama yapıp tüm kitaplara ulaşabilen ziyaretçilere, aynı zamanda ücretsiz internet ve bilgisayar kullanımı, çıktı alma hizmetleri de yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.