DOLAR 32,6859 0.61%
EURO 35,4009 0.47%
ALTIN 2.511,401,10
BITCOIN 20392511,18%
Kayseri
16°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

DSÖ aşı için tarih verdi!

Tüm dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Bilim adamları dünyanın dört bir köşesinde aşı çalışması yaparken beklenen aşı açıklaması Dünya Sağlık Örgütü'nden geldi. DSÖ, aşının hazır olacağı tarihi duyurdu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konuyla ilgili İsviçre'nin Cenevre kentinde DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, başkanlığında bir toplantı düzenlendi. DSÖ salgın uzmanlarıyla düzenlenen toplantı sonrasında önemli açıklamalar yapıldı.

SORULARI CEVAPLANDIRDILAR

Salgına ilişkin sorulan sorular DSÖ bilim heyetinden başuzman Dr. Soumya Swaminathan ve DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Dr. Mariangela Simao tarafından cevaplandı. Bununla birlikte aşı ile ilgili de tarih verildi.

AŞILARIN 10'U SON AŞAMAYA GELDİ

Dünyadaki aşı çalışmalarını takip ettiklerini belirten Swaminathan hazırlanan aşıların 10'unun son aşamada olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Tüm dünyada gerçekleşen klinik deneylerdeki ilerlemeyi görmek gerçekten çok cesaret verici. Bildiğiniz gibi şu anda klinik deneylerin bazı aşamalarında yaklaşık 40 aşı adayımız var ve bunların 10'u son aşama olan FAZ-3 denemelerinde. Bunlar (son aşamadaki aşılar) bize aşıların hem etkinliği hem de güvenliği açısından bilgi verecek”

AŞININ HAZIR OLACAĞI TARİH

Dr. Swaminathan, açıklamasında aşının regülatörlerin onayına sunulmak üzere Aralık ayı ya da 2021 Ocak başında hazır olabileceğini duyurdu.

DSÖ Genel Direktör Yardımcısı ve İlaçlar ve Sağlık Ürünleri Sorumlusu Dr. Simao aşı denemelerinin yapılacağı yerlerde ruhsatlandırılmanın yapılması gerektiğini “Bu aşının, denemenin yapıldığı ülkede, deneye tabi tutulduğu ülkede ruhsatlandırılması gerekecek” şeklinde ifade etti.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.