DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0836 -0.14%
ALTIN 2.301,021,05
BITCOIN 22791750,57%
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

Doğu Türkistan vurgusu

Eski Başkanlardan Doğu Türkistan vurgusu KAYSERİ, (BGC) Kayseri'de bu akşam İsrail'in Mescid'i Aksa'ya yaptığı hain saldırı oluşturulan konvoylarla protesto edildi. Sosyal Mesafe kurallarının hiçe sayıldığı buluşmada Eski Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per, İYİ Parti Meclis Üyesi Erhan Özhan katılımcıların Filistin'de yaşanan olaylara ses çıkarırken, Doğu Türkistan'da yıllardır yaşanan zulme sessiz kalmasına sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla tepki gösterdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 22:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de binlerce vatandaş 17 günlük tam kapanma döneminde Mescid’i Aksa’ya yaptığı hain saldırı oluşturulan konvoylarla protesto etti. Binlerce vatandaş yaşanan saldırıyı protesto etti. Yaşanan proteston gösterileri sonrasında Eski Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per, İYİ Parti Meclis Üyesi Erhan Özhan katılımcıların Filistin’de yaşanan olaylara ses çıkarırken, Doğu Türkistan’da yıllardır yaşanan zulme sessiz kalmasına sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla tepki gösterdi. Eski Başkan Per sosyal medya hesabından ” Çin Doğu Türkistan da zulmederken sesi çıkmayanlar, Kerkük de Türkmen Dağında Türkmenler katledilirken sesi çıkmayanlar, Kırım İlhak edilirken susanlar, Azerbaycan Karabağ da Ermenilerin defterini dürerken Ermenilerden yana olan Filistinli kardeşlerimiz için ağlamaya başladı. Biz Kudüs için de Doğu Türkistan için de ağlıyoruz. Filistin’li idareciler Kıbrıs meselesinde de Azerbaycan meselesinde de bizim karşımızda yer aldı. Kudüs Arap Mılletine bırakılmayacak kadar önemlidir. Türkün kanının aktığı her yer vatandır… Dantelli delikanlılar yine ortaya çıkmış. Onlara da diyecek hiçbir şeyimiz kalmadı.Hiç bir şeye değişmem şu öksüz Türklüğümü…” ifadelerine yer verdi.
İYİ Parti Meclis Üyesi Erhan Özhan ise “Filistin hakkında konuşma hakkı Doğu Türkistan hakkında konuşabilenlere aittir.” ” Güçlü ve müreffeh bir Türkiye esir Türklere hürriyet demektir. Rus’un, Fars’ın, Çin’in zulmünden kurtulmuş bir Türk Dünyası, güçlü Türkiye ile mümkündür. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye Kabe’nin işbirlikçi hain Araplardan, Mescidi Aksa’nın İsrail zulmünden kurtulması demektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye mazluma umut, zalime korku demektir. Peygamber’in övdüğü millet Türk Milleti’dir; insanlık ferahını da kurtuluşunu da İnşallah yine Türk’le bulacaktır.” paylaşımında bulundu

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.