DOLAR 32,5234 0.29%
EURO 34,5816 0.19%
ALTIN 2.495,540,51
BITCOIN 2039127-0,75%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Doğal gaz ile ilgili sevindiren açıklama geldi!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni keşfedilen doğal gaz rezervi ile ilgili açıklama yapılmıştı. Bunun üzerine bir müjde de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yapıldı. Dönmez’in açıklamaları ve sevindiren gelişme haberimizde..

ABONE OL
Eylül 24, 2022 23:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Dönmez, Amasra-1 kuyusunda keşfedilen 135 milyar metreküplük doğal gazdan sonra yeni keşiflerin de olabileceğini söyleyerek, “Bu yıl yeni bir sahada kuyu açabiliriz” dedi.

BU YIL YENİ BİR SAHADA KUYU AÇABİLİRİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“4. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi”nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin, Sakarya gaz sahasında Amasra-1 kuyusunda, 135 milyar metreküplük doğal gaz keşfi yapmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dönmez, “İlave rezervler ve keşifler bulacağımızdan ümitliyiz. Bu yıl yeni bir sahada kuyu açabiliriz”

İLERDE YENİ KEŞİFLERDE BULUNABİLİRİZ

Şu anda çalışmaların Sakarya Gaz Sahası’nın kuzey doğusunda ağırlık kazandığını ifade eden Bakan Dönmez, “Şu anda Sakarya Gaz Sahası’nın kuzey doğusunda çalışıyorlar. Bu yıl içerisinde güney ve batısında keşif maksatlı sondaj kuyusu açabiliriz. Bir takım tahminlerle ilerliyorsunuz. Şimdi daha rahatız. Oradaki kaynak yapıya hakimiz. Sismik verilerle elde ettiğimiz sonuçlara göre sondaj yapmadan ciddi oranda öngörülebilirlikle ilerleyebiliyorlar. Düne göre çok daha ümitliyiz. İlave rezerv ve keşifler bulabileceğimiz yönünde. Amasra-1, Tuna-1’de olduğu gibi” ifadesini kullandı.

2023’TE KULLANACAĞIZ

Çalışma ve planların gazı karaya çıkartarak sisteme bağlama yönünde devam ettiklerini ifade eden Bakan gazın 2023’te kullanımda olacağını söyledi. İşte o açıklama:

“Bütün çalışma ve planlarımız bu gazı karaya çıkarıp sisteme bağlama yönünde devam ediyor. Tuna-1’deki keşfi açıklar açıklamaz bu konuda uzman yerli, yabancı firmalarla temasa geçtiler. Bazı kritik malzemelerin siparişleri verildi. Planladığımız takvime uygun ilerleme söz konusu. 2023’te bu gazı kullanıyor olacağız. İlk etapta maksimum üretim olacak mı diye soruluyor. Tüm dünyada olduğu gibi bizde de ilk başta düşük miktarlarda başlayacağız”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.