DOLAR 32,4980 0.15%
EURO 34,8164 0.24%
ALTIN 2.489,401,12
BITCOIN 2040282-0,55%
Kayseri
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Diyetisyen Savsa: Asitli içecekler mideyi gerer ve büyütür

KAYSERİ,(BGC)- Diyetisyen Ayşegül Savsa, tüp mide ameliyatı sonrası yapılması gerekenler konusunda vatandaşları uyararak, “Asitli içecekler mideyi gerer ve büyütür” dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekden Hastanesi Diyetisyeni Ayşegül Savsa, mide ameliyatı sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Savsa, “Hastane sürecinde mide toparlayana kadar ilk 45-50 günlük bir diyet sürecimiz var. Tüp mide ameliyatı sonrasında yemek miktarları, tüketim miktarları tabi ki kaşık hesabı olarak 3 kaşığı geçmeyecek şekilde sık sık beslenme programı yapılarak devam eden bir süreç. Tüp mide ameliyatı sonrasında tabi ki küçülmüş olan mide kapasitesi tekrardan büyümemesi önemli olan en büyük kurallardan bir tanesi. Asitli içecekler mideyi gerer ve büyütür. Bu yüzden kesinlikle ömür boyu asitli içecek içmemeleri gerekir. Bunun yanında katı sıvı kuralı var. Hastalarımızdan yaklaşık 1 saat kadar beklemelerini istiyoruz. Yani sabah ‘ben kahvaltı yaparken yumurta yiyorum, onun yanında bir çay, su ve süt içeyim’ diyerek herhangi bir sıvı almaması gerekiyor. Bunu bir saat öncesinde ya da 1 saat sonrasında tüketmesi yine mideyi büyütmeyecektir. Bu kurala dikkat etmeleri gerekir” diye konuştu

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.