DOLAR 32,4790 -0.05%
EURO 34,7473 -0.68%
ALTIN 2.439,350,14
BITCOIN 2065143-1,03%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Diyanet’ten 81 il için talimat!

Diyanet’ten 81 il için talimat!

Son dönemlerde taziye ve düğünlerde koronavirüs tedbirlerine uyulmaması üzerine artan vaka sayıları Diyanet İşleri'ni de harekete geçirdi. Gelen son dakika bilgisine göre Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 81 il müftülüğüne talimat gönderildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 09:25
Diyanet’ten 81 il için talimat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 81 il müftülüğüne talimat gönderdi. Göndermiş olduğu talimat kapsamında din görevlilerinin tebrik ya da manevi destek amacıyla yurttaşların katılmış olduğu törenlerde tedbirlere karşı hassas olunması gerektiğini vurgulanırken, bu konuda vatandaşların uyarılmasını talep etti.

VATANDAŞLARI UYARACAKLAR

Başkan Ali Erbaş, dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs salgınının bulaşma riskini en aza indirmek için gerekli özenin gösterilmesi gerektiğini hatırlattı. Normalleşme süreci içerisinde vatandaşların rehavete düşülmemesi gerektiğini ifade ederek, tedbirlere titizlikle uyulması gerektiğinin altı çizildi.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

 

Konuyla ilgili 81 il müftülüğüne gönderilen talimatta şu kurallar yer alıyor:

Talimata göre güvenli mesafe kuralına riayet edilecek, maske kullanılmasına, beden, kıyafet, çevre ve yiyecek temizliğine azami derecede dikkat gösterilecek.

Özellikle düğün, taziye ve cenaze merasimlerinin mümkün mertebe açık alanlarda ve kalabalık ortamlar oluşturulmadan yapılması istenirken, tokalaşma, kucaklaşma ve musafaha etmekten kesinlikle kaçınılacak, kapalı ortamlarda topluca geçirilecek süreler kısa tutulacak.

KAPALI ORTAMLAR HAVALANDIRILACAK

Kapalı ortamların sık sık havalandırılması ve dezenfekte edilmesi istenilen talimatta, salgın ortadan kalkıncaya kadar imkanlar dahilinde taziyelerin telefonla, sosyal medya ve dijital imkanlar vasıtasıyla yapılması ve ziyaretlere ara verilmesi konularında bilgilendirilmesi de istendi.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.