DOLAR 32,3777 0.16%
EURO 34,9627 -0.34%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN %
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Devletten kadınlara verilen destekler!

Pandemi döneminde ekonomik açıdan zorluk çeken vatandaşlar, devletten kadınlara verilen destekleri araştırıyor. Devlet, çeşitli isimler altında kadınlara destek vermeye devam ediyor. Kamupersoneli.net olarak derlediğimiz kadınlara verilen yardım paraları 2020 haberimizde..

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlara çeşitli isimler altında sosyal destek yardımları verilmeye devam ediliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ya da Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere kadınlara destekler veriliyor. Peki, kadınlara ne kadar yardım parası veriliyor?

SOSYAL YARDIM ÖDENİYOR

Ekonomik açıdan destek almak isteyen kadınlar, devletin vermiş olduğu desteklerin şartlarını ve verilen ödemelerin miktarlarını merak ediyor. Kamupersoneli.net olarak kadınlara verilen belli başlı destek ödemelerinin miktarları ve şartları şu şekilde…

BOŞANAN KADINLAR

Devlet, eşinden ayrılmış olan kadınlara maddi yardım ödemesi yapıyor. Maddi durumu kötü olan ve iş bulamayan kadınlar konuyla ilgili bağlı bulundukları vakıf ve kaymakamlıklara başvurduklarında gerekli şartları taşıyanlara 2020 yılı için 325TL ödeme yapmaktadır.

Eşinden boşanan kadınlara verilen bir diğer yardım da kira yardımıdır. İhtiyacı olduğunu kanıtlamış kadınlara ev kirasına destek amaçlı ödemeler yapılmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyenlerin, kimlik fotokopisi, durumunu kanıtlayan belge ve yardım için hazırlanan bir dilekçe ile başvurması yeterli olacaktır.

DOĞUM YARDIMI

Son dönemde en çok araştırılan konuların başında gelen doğum yardımı, annelerin merak ettiği yardım ödemelerinin başında gelmektedir. Doğumunu yetkili hastanede yapan anneler, bölgelerinde bulunan SYD Vakıflarına belgelerle başvurduklarında tek seferlik 100 TL ödeme alabiliyor.

GEBELİK YARDIMI

Bu yardımdan yaralanabilmek için başvuran annelerin sosyal güvencesin bulunmaması ve hamile olduğu süre içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapması gerekiyor. Anne adaylarının aynı zamanda düzenli olarak sağlık kontrollerini yaptırması gerekmektedir. Belirtilen bu şatları sağlayan kadınlara aylık olarak 45 TL verilmektedir.

Eşini kaybetmiş olan kadınlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile 750 TL detek verilmektedir. Bunun için başvurular, yaşanılan il ya da ilçe sınırları içerisindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmalıdır. Başvuruda bulunmak isteyenler için sadece nüfus cüzdanı vermek yeterli oluyor.

Bu yıl için eşi vefat eden kadınlara verilen aylık destek 275 TL'den 375 TL'ye çıkartılmış olup, ödemeler 2 ayda bir 750 TL olarak yapılmaktadır.

KAMUPERSONELİ.NET / ÖZEL HABER
 

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.