DOLAR 32,3729 0.14%
EURO 35,0143 -0.2%
ALTIN 2.323,780,20
BITCOIN 2270686-0,31%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Deprem toplanma alanları halka duyurmalıdır

KAYSERİ, (BGC-ÖZEL HABER)- Kayseri’de gece saatlerinde 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Yaşanan sarsıntı sonrasında kentte deprem konusunda bilinçlendirici projeler yapılması gerektiğine değinen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Özer, “Eskiden Kayseri’de deprem bilinci çok yoktu, açıkçası deprem de yoktu. Artık büyük şiddette depremler olmaya başlayınca Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyeler bir an evvel deprem toplanma alanlarını, bu bölgeleri halka da duyurmalıdır” dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 09:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’li Özer: “Bir an evvel deprem toplanma alanları halka duyurmalıdır” Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Özer, gece saatlerinde yaşanan deprem hakkında açıklamalarda bulundu. 4.9 şiddetinde meydana gelen sarsıntı sebebiyle kentin deprem bölgesi olmaya başladığını belirten Özer, toplama alanlarının duyurulması gerektiğini vurguladı.

‘KAYSERİ ARTIK DEPREM ŞEHRİ OLDU’

Kayseri’nin deprem şehri olmaya başladığını ve önlemler alınması gerektiğini ifade eden Özer, “Kayseri artık deprem şehri oldu. Uzun yıllardır bu yükseklikte bir deprem olmamıştı ama bu depremler biraz daha sıklaştı. Bunu hep birlikte görüyoruz. Bundan dolayı şehirdeki fay haritalarında farklılıklar oluşmuş olabilir. Bence bir an evvel Jeoloji Mühendisleri Odası, Maden Tetkik Arama ile birlikte yeni fay hattı haritaları revize edilmelidir. En azından bundan sonra hangi bölgelerde deprem sıklığı yaşanabilir ve bunların şiddeti ne olabilir bunlar için bir öngörü fırsatı olur. Jeoloji Mühendisleri Odası bunun zaten farkında ve bu yönde açıklamaları var. Bu haritalar güncellendikten sonra Kayseri’de de buna göre yapım teknikleri gerekirse değerlendirilmelidir. Deprem sınıfı da gerekirse ona göre tekrar revize edilmelidir” ifadelerini kullandı.

‘OKULLARDA BİLİNÇLENDİRME KAMPANYASI BAŞLATILMALIDIR’

Meydana gelebilecek depreme karşın okullarda bilinçlendirme yapılmasının önemini vurgulayan Özer, “Eskiden Kayseri’de deprem bilinci çok yoktu, açıkçası deprem de yoktu. Artık büyük şiddette depremler olmaya başlayınca Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyeler bir an evvel deprem toplanma alanlarını, bu bölgeleri halka da duyurmalıdır. Belediyelerimiz her duyuruyu yapabiliyorken o panoları, billboardları bunlar için de kullanmalıdır artık. En azından deprem toplanma yerlerinin tabelaları, nitelikleri, neviyatı hem imar planlarına işlenmeli hem de bunlar kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Dün gördük ki birçok insan boşluk içerisinde aracına binip dolaştılar.

Deprem toplanma alanları olursa insanlar o bölgelere kanalize olur. İnşallah daha büyük depremler olmaz ancak daha kötüsünü yaşarsak insanların geçici müddetle ikamet edebileceği veya duraklama yapacağı yerlerin bir an evvel belirlenmesi ve halka duyurulması gerekir. Depremle ilgili okullarda da bir bilinçlendirme kampanyası başlatılmalıdır. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü’müz de ders müfredatlarında vardır ancak bu konuda artık Kayseri’de deprem şehri olmaya başladı ve biraz daha konunun üzerinde dururlarsa toplumda bu bilinç daha hızlı bir şekilde yerleşir” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.