DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
DENİZDE YENİ BİR KABİLİYET

DENİZDE YENİ BİR KABİLİYET

Türkiye’nin denizlerdeki hak ve menfaatlerini koruma anlayışının yansıması olan Mavi Vatan, denizaltılar için yeni bir test kabiliyeti kazandı. TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından Türkiye’nin ilk denizaltı test altyapısı (DATA) hayata geçirildi. Bir test platformu olan DATA, denizaltıya ihtiyaç duymadan denizaltı mühimmatlarının test ve simülasyonunu yapabiliyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 14:35
DENİZDE YENİ BİR KABİLİYET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, DATA’nın açılışını gerçekleştirdi. DATA’nın Türk mühendislerinin, teknisyenlerinin dizayn ettiği, uyguladığı ve ürettiği bir sistem olduğunu ifade eden Bakan Varank, “DATA, önemli mühimmatların geliştirme süreçlerini çok hızlandıracak. Bundan sonra denizaltılarımızın kullanacağı mühimmatları da dünya konuşacak.” dedi.

Açılışın ardından sualtı atış düzeneğinden Bakan Varank’ın komutuyla test atışı yapıldı. Bakan Varank başarıyla sonuçlanan atış sonrasında, DATA ekibini tebrik ederek “İnşallah buradaki kabiliyetlerle Türkiye’nin caydırıcılığı çok daha fazla artacak.” ifadelerini kullandı.

Bir denizaltıya bağlı kalmadan denizaltı mühimmatlarının test edilmesini sağlayacak DATA, Gür ve Preveze sınıfı denizaltıların fırlatma sistemi ile özdeş yapıda geliştirildi. Su altında 60 metre derinliğe kadar atış imkanı bulunan DATA, karadan da kontrol edilebiliyor. DATA’da bulunan çok sayıda sensör ile güvenli ve kontrollü test ortamı sağlanırken atışlar hızlı ve düşük maliyetle gerçekleşiyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.