DOLAR 32,3476 0.28%
EURO 35,1120 -0.08%
ALTIN 2.305,771,26
BITCOIN 22832532,18%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

DAVUTOĞLU MARDİN DE KONUŞTU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mardin’de sert açıklamalarda bulundu. Eleştirilerinin hedefine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi alan Davutoğlu, Bahçeli’nin açıklamalarını eleştirdi. Davutoğlu, ”Sayın Bahçeli 17-25 Aralık’tan bahsedemez çünkü, 17-25 Aralık’ta FETÖ’nün hükümeti devrime teşebbüsüne açık destek vermiştir” dedi Kaynak Linki = https://www.igfhaber.com/haber/davutoglu-mardinde-bahceliyi-hedef-aldi-2372

ABONE OL
Eylül 24, 2022 16:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MARDİN (İGFA) – Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 1. Olağan İl Kongresi için gittiği Mardin’de, Devlet Bahçeli açıklamalarıyla gündem oluşturdu. Davutoğlu, “Bahçeli, FETÖ’nün hükümeti devirme teşebbüsüne açık destek vermiştir” dedi. Cumhur İttifakı’nı “koalisyon iktidarı” olarak nitelendiren Davutoğlu, “Bu iktidar sivil ve siyasi bir iktidar olma özelliğini kaybetmiştir” dedi. AK Parti’nin ittifakla birlikte kendi kendisine kayyım atadığını öne süren Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: “BAHÇELİ, 17-25 ARALIK’TAN BAHSEDEMEZ…” “Bugün koalisyon iktidarının vasisi 17-25 FETÖ saatinin önünde poz veren kişidir. Bu iktidarın sözcülüğü ise Sayın Erdoğan’a kalmıştır. Bakın Sayın Bahçeli, bir kaç gün önce yaptığı açıklamada Türkiye’ye yönelik oyunları sayarken Gezi Olayları’ndan, 6-8 Ekim olaylarından, Hendek teröründen ve 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünden bahsetmiştir. Ama bu silsilenin asli unsurlarından olan 17-25 Aralık’ı bilinçli bir şekilde atlamıştır. Sayın Bahçeli, 17-25 Aralık’tan bahsedemez çünkü 17-25 Aralık’ta FETÖ’nün hükümeti devirme teşebbüsüne açık destek vermiş, yıllarca saatini 17:25’e ayarlamıştır. Sayın Erdoğan ve Bahçeli tekrar bir araya geldiklerinde bu soruyu kendi aralarında cevaplandırmalıdırlar. 17-25 Aralık meşru hükümete karşı bir darbe girişimi midir yoksa bir yolsuzluk meselesi midir? Ama Sayın Erdoğan bunu soramaz. Çünkü artık sadece Sayın Bahçeli’nin değil başta milletin ve millet değerlerinin düşmanı Maocu bir zihniyet olmak üzere 28 Şubatçı eski Türkiye artıklarının vesayeti altındadır.” “MARDİN’İ VE HALKINI YOK SAYDILAR” Öte yandan hükümetin politikalarını da eleştiren Davutoğlu, bu koalisyon iktidarına göre, bir ekonomik sorununun olmadığı gibi işsizlik, enflasyon ve zam yağmuru sorunlarının da olmadığını öne sürdü. Mardin’deki en büyük sorunun yıllardır milli iradenin yok sayılarak ve cezalandırılarak kayyım tarafından yönetilmesi olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Bu iktidar açıkça Mardinliye diyor ki, ‘Ey Mardinli! Ben sana ve senin irade saygı duymadığım gibi seni cezalandırıyorum! Senin oylarını yok sayıyorum! Seni yok sayıyorum! Nasıl Kürt Meselesi yoksa sen de yoksun! Senin Mardin’i yönetmeye hakkın olduğuna inanmıyorum ve saygı duymuyorum” dedi. Davutoğlu, milletin iradesine saygısı olmayanların milletin de ülkenin de devletin de düşmanları olduğunun altını çizdi.

Kaynak Linki = https://www.igfhaber.com/haber/davutoglu-mardinde-bahceliyi-hedef-aldi-2372

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.