DOLAR 32,4890 -0.06%
EURO 34,8162 -0.53%
ALTIN 2.439,820,16
BITCOIN 2075343-1,24%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Daha hızlı bulaşan yeni koronavirüs tespit edildi

Corona virüs salgınında korkutan gelişme! Daha hızlı bulaşan yeni koronavirüs tespit edildi

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin'in Hubey eyaletinde bulunan Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs salgının ardından Norveç'in Trondheim Belediyesi Başhekimi Dr. Tove Rosstad, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) farklı bir türünü keşfettiklerini duyurdu.

Çin'de ortaya çıktığı günden beri milyonlarca kişiye bulaşan corona virüs salgınından korkutan bir gelişme yaşandı.

KORONA VİRÜSÜN YENİ TÜRÜ KEŞFEDİLDİ

Norveç'in Trondheim Belediyesi Başhekimi Dr. Tove Rosstad, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) farklı bir türünü keşfettiklerini bildirdi.

Rosstad, yeni virüse ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu virüsün nerden çıktığını bilmiyoruz. Bugüne kadar Norveç'in genelinde bu tür virüs yoktu. Uluslararası veri tabanı incelendi, orada da bu türe rastlanmadı” ifadelerini kullandı.

YAYILMA HIZI ÇOK YÜKSEK

 

Ayrıca açıklamasında bulaşma hızının mevcut salgına yol açan virüsten daha yüksek olduğunu tespit ettiklerini beirten Rosstad, bu nedenle virüsün mutasyon geçirdiğine kanaat getirdiklerini aktardı.

Öte yandan korkutan açıklamayı yapan Dr. Tove Rosstad, vaka sayısının giderek artacağını da belirtti.

TÜM VAKALARDA HAFİF SEYREDİYOR!

Trondheim'de geçen hafta sonu, yedisi 20 yaş üstü gençler olmak üzere 8 yeni vaka tespit edildiği  ve tüm vakalarda hastalığın hafif seyrettiği aktarıkdı.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.