DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20634043,57%
Kayseri
22°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Corona virüsü hastalığında Aspirin müjdesi duyuruldu!

Corona virüsü salgını ile mücadele tüm dünyada hızla devam ederken bazı araştırmalar ise yüreklere su serpiyor. Bu konuda ABD'den sevindiren bir haber geldi ve Aspirin ilacının corona virüsüne bağlı ölüm oranlarını yüzde 50 düşürdüğü belirtildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Salgın dünyada can almaya devam ederken ABD'den gelen haber heyecanlandırdı. Bilim insanları gece gündüz demeden virüsü yenecek bir aşı geliştirmek ya da tedavisinde etkili olacak bir ilaç bulmak için çalışıyorlar. Amerika'dan bu konuda yeni bir haber geldi ve umutlar arttı. Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan araştırmaya göre aspirin kullanmak corona virüsü hastalığında olumlu sonuçlar sağlıyor.

ASPİRİN MÜJDESİ GELDİ 

Uzmanların yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre hastanede koronavirüs tedavisi gören hastalar arasında düzenli olarak aspirin kullananların virüs kaynaklı ölüm riskinde %47'lik bir düşüş görüldü. Bu çalışma kapsamında hastaneye yatırılan corona virüs hastalarından kalp-damar hastalıkları için düzenli aspirin kullanan ve kullanmayan hastalar karşılaştırıldı.

ÖLÜM RİSKİNİ YARI YARIYA DÜŞÜRÜYOR 

Hastalar içinde düzenli aspirin kullanan kişilerin yoğun bakıma kaldırılma oranlarının %43, solunum cihazına bağlanma oranlarının ise %44 daha az olduğu görülürken bu oranlara ek olarak aspirin kullanımının da ölüm riskini neredeyse yarı yarıya azalttığı bulgusuna rastlandığı vurgulandı.

 

Çalışmayı gerçekleştiren ekip, araştırma konusunda temkinli de olsa iyimserliğe sahip olduklarını, bunun aspirinin hem ucuz hem de kolay ulaşılabilir bir ilaç olması nedeniyle koronavirüs tedavisinde çığır açabilecek sonuçları olabileceğini düşünüyor. Bununla birlikte araştırma ekibinin başındaki isim, anestezi uzmanı Dr. Jonathan Chow bir açıklama yaptı ve klinik çalışmalarla desteklenmesi gerekse de elde ettikleri bu bulguların koronavirüsün seyri için kritik önem taşıdığını belirterek şöyle devam etti:

“Eğer araştırmamız onay alarak kanıtlanırsa aspirin dünya çapında koronavirüste ölüm oranını düşürmek için kullanılacak ilk tezgah üstü ilaç olabilir”

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.