DOLAR 32,5404 -0.03%
EURO 34,9128 0.04%
ALTIN 2.429,710,00
BITCOIN 2160602-1,10%
Kayseri
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Çocukluk hayalini yeniden hayata geçirdi

Çocukluk hayalini yeniden hayata geçirdi

Çocukluğunda beğenip “Bir gün benim olacak “ dediği Murat 131 marka otomobili hurda halinde alarak tamamını orijinal parçalarla yenileyen Ürgüp sanayi esnafı Ayhan Coşkun arabasına evladı gibi bakıyor. Coşkun, sadece ünlü bir yıldızın içine binmesine izin verdiği otomobilin yenilenmesi için 2017 yılında 100 bin lira harcadı. Hurda halinde alıyor. Fabrika çıkışı gibi orijinal parçalarla yenileyip yeniden hayat veriyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 14:36
Çocukluk hayalini yeniden hayata geçirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇOCUKLUK HAYALİYDİ EVLADI GİBİ OLDU

Çocukluk hayalini yeniden hayata geçirdi. Çocukluğunda beğenip “Bir gün benim olacak “ dediği Murat 131 marka otomobili hurda halinde alarak tamamını orijinal parçalarla yenileyen Ürgüp sanayi esnafı Ayhan Coşkun arabasına evladı gibi bakıyor. Coşkun, sadece ünlü bir yıldızın içine binmesine izin verdiği otomobilin yenilenmesi için 2017 yılında 100 bin lira harcadı. Hurda halinde alıyor. Fabrika çıkışı gibi orijinal parçalarla yenileyip yeniden hayat veriyor. En çok da çocukluk hayali Murat 131 marka otomobile değer veriyor. Öyle ki; arabasına kimseyi bindirmiyor. Hatta kendisi bile nadiren biniyor. Otomobili yeniden yapabilmek için 2017 yılında 100 bin lira para harcadı. O zamanlar bu rakama lüks bir otomobil alabilirdiniz. Ürgüp’te yaşayan sanayi esnafı Ayhan Coşkun, çocukluk hayali 1979 Model Murat 131 Marka otomobili atıl bir durumda ilen satın alarak baştan aşağı yeniden tamir etti. Parçalarını orijinali ile bire bir değiştirdi. Ortaya fabrikadan yeni çıkmışçasına bir otomobil çıktı. Otomobili ayağa kaldırdı kaldırmasına ancak, O’na binmeye dahi kıyamıyor.

OTOMOBİLE SADECE ÜNLÜ YILDIZIN BİNMESİNE İZİN VERDİ

 Ayhan Coşkun, evladı gibi gördüğü otomobiline ailesi ve arkadaş çevresinden kimseyi bindirmiyor. Oto galericilik yapan Coşkun, otomobili Ürgüp sanayisindeki dükkânında örtü içinde muhafaza ediyor. Klasik otomobiller sınıfına aday olan Murat 131 Marka otomobil yeni haliyle filmlerde dahi rol aldı. Coşkun otomobiline sadece filmin başrol oyuncusu ünlü bir yıldızın binmesine izin verdi. Ünlü ismin ismini sır gibi saklıyor. Otomobil için başka film sahnelerinde rol alması için teklif alan, Ayhan Coşkun evladı gibi baktığı otomobili için gelen tekliflere sıcak bakmıyor.

SATMAYI AKLINDAN BİLE GEÇİRMİYOR

Ayhan Coşkun, hurda haldeyken yeniden can verdiği 1979 model Murat 131 Marka otomobiline sayısız talip olduğunu ancak satmayı düşünmediğini söyledi. Coşkun, “ Çocukluk yıllarımda Murat 131 Marka otomobili çok beğeniyordum Hep binmek yolculuk etmek istedim. Ancak kısmet olmadı. Mutlaka benimde aynı arabadan olmasını istiyordu. Sonunda aldım ve bütün parçalarını kendi ellerimle yeniledim. Arabaya çok sayıda talip var. Satın almak için neredeyse 2 lüks ev parası gibi astronomik rakamlar öneriyorlar. Ancak satmayı düşünmüyorum. Evladım O benim. Ben binmeye dahi kıyamazken nasıl satarım.” dedi.

SOSYAL MEDYADA İLGİ ODAĞI OLUYOR

Ayhan Coşkun’un bütün dünyası çocukluk hayali 1979 Model Murat 131 marka otomobili olurken, sosyal medyada onunla geçirdiği zamanı paylaşıyor. Kapadokya’nın otantik ambiyansında video klip dahi çeken Ayhan Coşkun, otomobiliyle beraber çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşıyor. Otomobil meraklılarının dikkatini çeken paylaşımlar takipçilerinden yüzlerce beğeni ve övgü alıyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.