DOLAR 32,4508 -0.12%
EURO 34,7489 -0.67%
ALTIN 2.434,65-0,05
BITCOIN 2067659-1,18%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na kritik sorular!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na kritik sorular!

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu'dan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ÇED raporuna ilişkin kritik sorular yöneltildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'in Menderes ilçesinde yapılması planlanan "Çöp Bertaraf Tesisinin İhalesi"ne ilişkin 3 adet soru önergesi yöneltildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 08:35
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na kritik sorular!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, son dönemde gündemde olan ihaleyi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a 3 adet soru yöneltti.

“ÇED RAPORU ALINMADAN BU TÜR İHALELER YAPILABİLMEKTE MİDİR?”

Kalyoncu, konuyla ilgili “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan çöp bertaraf tesisi ihaleleri ÇED raporu alınmadan yapılmıştır. Bu kapsamda Menderes İlçesinde de ÇED raporu alınmadan ihaleye çıkılmış ve ilçe halkının tepki göstermesi ile iptal edilmiştir” açıklamasını yaparak, bakanlığa şu soruları yöneltti:

1- ÇED raporu alınmadan bu tür ihaleler yapılabilmekte midir?

2- ÇED raporu sonucu alınmadan yapılan bu ihaleler sonucunda ihaleyi kazanan firma ile bölge haklının karşı karşıya gelmesi problem doğurmakta mıdır?

3- Eğer ÇED olumlu raporu almadan ihaleye çıkılamıyorsa bu konuda yaptırımlarınız nelerdir?

 

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.