DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Kayseri
22°

AÇIK

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Çarşı’nın Ortasında Tek Başına Peynirci

KAYSERİ,(BGC)-Kapalı Çarşı’daki çoğu iş yeri “tam kapanma” kapsamında kapalı olsa da, hâlen bazı dükkanlar satış yapmaya devam ediyor. Bu iş yerlerinden birini işleten ve çalışmaya devam eden Mehmet Erdem Akari, esnafların kapalı tutulmasından dolayı nasıl etkilendiğini anlattı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 21:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süt ürünleri satışı yapan Akari, gelen müşterinin tek tük olduğunu belirterek “Cumhuriyet Meydanı çevresinde olduğumuzdan dolayı etrafta hane halkı mevcudiyeti sıkıntımız var, satış yapamıyoruz. İnsanlar da Meydan’a gelmekten çok çekiniyor. Görevliler Meydan’a gelenlere biraz esneklik gösterse iyi olur” diye konuşarak, Meydan’daki sıkı denetimden muzdarip olduklarını belirtti. Akari, “Malımızı korumak için gelmek zorundayız; yoğurt, tereyağı gibi araya gidebilecek ürünler satıyoruz” diye ekledi.

Peynir esnaflığı yapan Akari, kendisi gibi benzer ürünleri satan bazı esnafların dükkanlarını neden kapalı tuttuğuyla ilgili “insanların talep etmemesinden dolayı açmadıklarını” öne sürdü.

GIDA FİYATLARINDAKİ ENFLASYON

Akari, gıda fiyatlarındaki yükseliş hakkında şunları söyledi: “Geçen seneye göre gıda fiyatlarında enflasyon üzerinde bir artış var. Örneğin enflasyon %15 olarak çıkıyorsa, gıda fiyatlarında bunun iki katı kadar enflasyon oluyor.”

Çarşı’daki fiyatlar hakkında Akari “Kapalı Çarşı’da fiyatlar ortalama seviyede. Market usulü değil, para üstünde küsurat olursa ikram ediliyor. Güvenilir insanlar olursa veresiye gibi imkanlar da açılıyor. Her türlü kolaylık var Çarşı’mızda” dedi.

Akari, “Devletimiz küçük esnafımızı korusun. Marketlerle alakalı yasal düzenlemeler yapılsın. Müşteri potansiyelimiz var ama yasaktan dolayı kimse bize ulaşamıyor. Bu yüzden esnaf tamamen mağdur durumda” diyerek konuşmasını tamamladı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.