Büyükşehir Zabıta, Ramazan'da denetimlere devam ediyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ramazan ayı boyunca ekmek fırınları ve marketlerde titiz denetimler gerçekleştiriyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ramazan ayı boyunca Kayseri genelindeki ekmek fırınları, marketler ve gıda satış noktalarında titiz denetimler gerçekleştiriyor. Zabıta ekipleri, halk sağlığını korumak ve tüketicilerin güvenli alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla gece gündüz demeden çalışıyor.
Zabıta ekiplerinin yürüttüğü denetimler, şehrin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren iş yerlerinde yoğunlaşırken, özellikle temel gıda ürünleri ve ihtiyaç maddeleri satan dükkânlarda detaylı incelemeler yapılıyor. Ekipler, ürünlerin etiket kontrollerinden fiyat uyumsuzluklarına, gramaj denetimlerinden hijyen kurallarına kadar bir dizi konuyu titizlikle kontrol ediyor. Ayrıca, fahiş fiyat uygulamaları ve haksız ticaretin önüne geçmek için çalışmalarına büyük bir özveriyle devam ediliyor.
Zabıta ekipleri, ekmek fırınları ve zincir marketler gibi gıda satış noktalarındaki ürünlerin gramajlarını kontrol ederken, sebze ve meyve reyonlarında da ürünlerin künye numaralarını denetliyor. Hijyen standartlarına uyulup uyulmadığı da önemli bir denetim konusu olarak öne çıkıyor. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşların Ramazan ayında sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir alışveriş deneyimi yaşaması için çalışmalarını aralıksız sürdürecek.
Büyükşehir Belediyesi, hem ticaretin düzenli işlemesi hem de Kayserililerin Ramazan ayında rahat ve sağlıklı alışveriş yapabilmesi için bu denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtiyor. Kayseri’deki esnafın ve vatandaşların haklarının korunması, halk sağlığının güvence altına alınması ve haksız fiyat artışlarının engellenmesi için Zabıta Daire Başkanlığı'nın denetimleri büyük bir öneme sahip. Bu sayede, Kayseri'deki ticaretin düzenli şekilde işlemesi sağlanarak, şehre huzur ve güvenli bir alışveriş ortamı sunulmuş olacak.