DOLAR 32,5818 0.32%
EURO 34,8475 0.3%
ALTIN 2.495,310,45
BITCOIN 21127893,71%
Kayseri
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
“Büyükşehir ek bütçesini yeterli açıklama yapmadıkları için reddettik”

“Büyükşehir ek bütçesini yeterli açıklama yapmadıkları için reddettik”

KAYSERİ (1HA)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Özer, Büyükşehir’in ek bütçe talebini yeterli açıklama yapılmadığı için reddettiklerini söyledi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:51
“Büyükşehir ek bütçesini yeterli açıklama yapmadıkları için reddettik”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2022 Ağustos ayı meclis toplantısı, Başkan Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 69 madde görüşülerek karara bağlandı. CHP’li üyeler, görüşülen ek bütçe kararına ret oyu kullandı.

Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özer, 1 buçuk milyarlık ek bütçeyi neye istinaden istendiğini ve bütçenin nasıl harcandığını sorduklarını söyledi. Özer, “Bunun sebebi nedir, bunlarla ilgili bir komisyon çalışması yapılmasını istedik. Başkanımıza da ısrar ettim ama ‘Ek bütçe olduğu için komisyon çalışmasına gerek yok’ dedi. Ben de hem halkı bilinçlendirme adına hem de bizleri bilgilendirme adına sordum, çünkü bizleri bilgilendirecek ki biz de halkı bilgilendireceğiz. Bu para nereye, nasıl, hangi şartlarda, ne amaçla harcanacak diye detaylı bilgi almak istedik ama buna olumlu yanıt alamadık. Hatta ben birkaç kez rica ettim başkana, gelin bir komisyona çekelim, bizler de muhalefet grup başkanvekili olarak komisyonlara girelim. Orada soracaklarımız var dedim. Soracaklarını istersen sor deyince, ben de buradan sordum. Para harcanacak bazı yerler bütçelendirilmiş. Bu bütçelendirmeler neye istinaden, nereye, ne kadar harcanacak ana başlıkları var ama alt başlıkları rica ettik. Bunlara cevap alamadık. Eğer komisyona gitseydi, bizler zaten komisyona gidip soracaktık. Mecliste tekrar sormaya gerek kalmayacaktı. Halkı, bizleri ve meclisi bilgilendiremedikleri için ek bütçe talebini ret ettik.” ifadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.