DOLAR 32,5906 0.35%
EURO 34,8573 0.34%
ALTIN 2.491,800,31
BITCOIN %
Kayseri
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Büyükşehir, açıkta kalan öğrenciye otel ya da para desteğinde bulunacak

KAYSERİ (1HA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’ye kent dışından gelen ve yurda yerleşemeyen öğrencilere otel ya da para desteğinde bulunma kararı aldı. 

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kredi Yurtlar Kurumu iş birlikleri kapsamında Kayseri’ye üniversite öğrenimi görmeye gelen öğrencilerin kentte barınma sorununun olmayacağını söyledi. Mağduriyet yaşanması durumunda ise belediye olarak destek olacaklarını vurgulayan Büyükkılıç, daha önce de orta dereceli okul öğrencileri için yardımlarda bulunduklarını anımsattı. Üniversite öğrencileri açısından Kayseri’de yurt sorunun olduğunu düşünmek bile istemediğini belirten Büyükkılıç, “Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda daima öğrencilerin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

Eğitim için Kayseri’ye gelen öğrencilere başarı dileyen Büyükkılıç, “Bu sene Kayseri eğitim-öğretim alanında derecelere girdi. Dolayısıyla hepimizin göğsü kabardı. Bu başarının artarak çoğalmasını da temenni ediyorum. ‘Biz yanınızdayız’ dedik ve birçok yardım kampanyası düzenledik. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu iş birlikleri kapsamında kentimizde barınma sorunumuz olmayacak. Yurt sorunu olduğunu düşünmek bile istemiyoruz. Herkes yurduna yerleşecek. Olası mağdurluk durumunda belediye olarak gerekli desteği vereceğiz. Gerekiyorsa (öğrenci) otelde kalacak. Gerekirse de para yardımı desteği yapacağız. Hiçbir yavrumuzu mağdur etmeyeceğiz, belediye olarak kefiliz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.