DOLAR 32,5769 0.14%
EURO 34,8767 0.57%
ALTIN 2.440,320,32
BITCOIN 21731360,73%
Kayseri
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

BÜYÜKKILIÇ “UYDURUK YAPI” DEDİ

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, Develi için büyük önem arz eden Terminal Projesi’nin mevcut başkan tarafından iyi araştırılmadan hayata geçirildiğini ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç bile uyduruk bir yapı, uyduruk bir yaklaşım ifadesini kullandı” dedi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 17:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Kılınç, “Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Memduh Büyükkılıç bir televizyon programında vatandaştan gelen soru üzerine yılan hikayesine dönen Develi Terminalini gidip incelediğini ve “uyduruk bir yapı uyduruk bir yaklaşım”oradaki esnaflar oradan gitmesini istemiyor, öyle büyük bir ilçeye böyle bir terminal binasının yakışacağı kanaatinde değilim, standardı yüksek bir terminal olmasını istiyorum ifadelerini kullandı. Terminalin yeni bir yere de yapılabileceğini ifade etti” diye konuştu.

Terminal projesinin sağlam fizibilite çalışması yapılmadan hayata geçirildiği eleştirisinde bulunan Kılınç, “Nereden tutarsan tut terminal projesi elinde kalıyor. Koskoca ilçede küçük ve standardı düşük bir terminalin kullanılıyor olmasına mı üzülürsün, şehrin göbeğine terminal yapmak istemelerine mi üzülürsün yoksa yıllardır mahkeme dolayısıyla ertelenmesine mi? İnsan böyle büyük bir projeye başlarken artısını eksisini neden hesaplamaz bu projeye başlarsak ilçemize daha çok ne katabiliriz, ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz diye araştırıp gerekli tedbirleri neden almaz?” diyerek şu şekilde konuştu: “Benim anladığım kadarıyla birileri Memduh Başkana esnafın Terminalin şehirdışına gitmesini istemediğini söylemiş. Terminal gibi büyük bir proje bir kaç esnafın insafına bırakılamaz! Terminalin şehrin dışında uygun bir yere yapılmasının bir çok getirisi var. 1-Terminalin şehrin dışına (bence Sindelhöyük kavşağı çevre yola yakın bir yerde )yapılması, yatırımcıların Reşadiye ve Bahçelievlere yatırım yapmasını sağlar ve şehir dengeli bir şekilde gelişmiş olur. 2- Bütün il ve ilçelerde terminal projeleri imkanlar ölçüsünde şehir dışına doğru yapılır. Bu sebeple terminal sebebiyle oluşacak trafik yoğunluğu şehirden uzaklaşmış olur ve bu da şehir merkezi trafiğini rahatlatir. 3- Terminalin şehrin merkezinden daha uzak bir konuma projelendirilmesi yeni ticari alanların oluşmasını da birlikte getireceğinden yeni iş sahaları ile ekonomik anlamda da kazanım sağlanacaktır. 4-Develi'de dükkan sıkıntısı var, şuanda ki mevcut yer estetik dokunuşla güzel bir çarşıya dönüştürilebilir böylece hem Develi'ye güzel bir çarşı kazandırılmış hemde dükkan sıkıntısı giderilmiş olur. Şehir dışına yapılacak terminal her halükarda ilçemize vizyon katar.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.