DOLAR 32,3807 0.19%
EURO 35,0661 -0.1%
ALTIN 2.324,970,25
BITCOIN %
Kayseri
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bu 14 bankaya borcu olanlar dikkat!

Bu 14 bankaya borcu olanlar dikkat!

Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar ekonomik olarak sıkıntı çekmeye başladı. Kredi borçlarını ertelemek için çekilen kredileri veren bankalar belli oldu. Bankalara borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bazı bankalar, faizli bir şekilde erteleme yaptıkları için tepki gördü. Bakan Albayrak, konuyla ilgili, "Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizi bilmenizi isteriz" açıklamasında bulundu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 07:38
Bu 14 bankaya borcu olanlar dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar, borçlarını ertelemek için kredi çekmek üzere bankalara yöneldi. Ancak faizsiz borçlarının erteleneceğini sanan vatandaşlar, bankalara gittiklerinde büyük bir şokla karşılaştı. Çünkü bankalar borçları, faizli bir şekilde erteliyor.

BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

14 bankaya borcu olan vatandaşların beklediği açıklama geldi. Vatandaşlara sunulan faizsiz ertelemede faizin silinmesi bekleniyordu. Ancak, faizli ertelemeye ek olarak bazı bankaların müşterilerine ek masraflar çıkardığını ve ek ücretler istediği ifade edildi. Bankaların kredi borçlarını 3 ay boyunca ertelemesinde faiz işlemi yapması yasal. Ancak faiz dışında ek ödeme ya da farklı masraflar çıkarması doğru değil. Vatandaşların bu tür bir uygulamayla karşılaştıklarında mutlaka Ticaret Bakanlığı'na başvuruda bulunması gerekiyor.

BAKAN ALBAYRAK KONUYLA İLGİLİ KONUŞTU

Binlerce vatandaşın şikâyet ettiği konuya ilişkin açıklama yaptı. Albayrak, açıklamasında, “Vatandaşımızın özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Bu dönemde vatandaşa destek olmasını geçtik, mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkarıldığını duyuyoruz. Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizi bilmenizi isteriz” ifadesini kullanmıştı.

DUYURU YAPAN BANKALAR

Konuyla ilgili duyuru ve taksit erteleme uygulamalarına ilişkin açıklama yapan bankalar şu şekilde:

  1. Ziraat Bankası: 31 Mart 2020 tarihine kadar ödenmesi gereken borçların ertelenmesine fırsat verildi. (Bireysel – Firma müşterileri)
  2. Vakıfbank: 30 Haziran 2020 tarihine kadar tüm kredi ve taksitlerin ödenmesi için esneklik tanınmasına fırsat verildi.
  3. Halkbank: 31 Mart 2020 tarihine kadar borçların erteleneceği duyuruldu. (Faiz, taksit, anapara vb.)
  4. İş Bankası: 30 Nisan 2020 tarihine kadar ihtiyaç duyulduğunda ödemelerin 30 Haziran 2020'ye kadar erteleneceği belirtildi. (Anapara, Faiz, Taksit)
  5. Denizbank: 30 Nisan 2020'ye kadar bireysel ve ticari müşterilerin borçlarının 3 ay boyunca erteleneceği ifade edildi.
  6. QNB Finansbank: 3 ay boyunca faiz, anapara vb. taksit ödemelerinin erteleneceği açıklandı.
  7. Akbank: 30 Nisan 2020'ye kadar olan ödemelerin,  30 Haziran 2020'ye kadar erteleneceği belirtildi.
  8. Yapı Kredi: 30 Nisan 2020'ye kadar ödenmesi gereken borçların 30 Haziran 2020'ye kadar ertelenebileceği duyuruldu.
  9. Garanti BBVA: Müşterilerinin ihtiyaçlarına göre herhangi bir koşul aranmadan, 30 Haziran 2020 tarihine kadar borçların ertelenmesine karar verildi.
  10. Ziraat Katılım: Müşteriler talep ettikleri takdir de 31 Mart 2020'ye kadar yapılacak ödemelerin ertelendiği duyuruldu.
  11. Vakıf Katılım: Müşteriler ihtiyaç duydukları durumda 30 Haziran 2020'ye kadar ertelendiği ifade edildi.
  12. Emlak Katılım: Bu bankada borçların 31 Mart'a kadar olan borçların ertelendiğini duyurdu.
  13. TEB: Bankadan yapılan açıklamaya göre 30 Nisan'a kadar olan borçların 3 ay boyunca ertelendiği açıklandı.
  14. Eximbank: Bu banka da borçların ertelendiğini duyurdu.

 

 

kmaupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.