• Haberler
  • Güncel
  • Boyun fıtığında ilaçlı ve cihazlı tedavi yöntemleri

Boyun fıtığında ilaçlı ve cihazlı tedavi yöntemleri

Uzun süre aynı pozisyonda kalmaya bağlı olarak oluşan boyun fıtığında da erken tanının önemi büyük.Erken evrede ilaç tedavisinin mümkün olduğunu belirten Özel Tekden Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Murat Doğan, ileri evre boyun fıtığında d

Uzun süre aynı pozisyonda kalmaya bağlı olarak oluşan boyun fıtığında da erken tanının önemi büyük. Erken evrede ilaç tedavisinin mümkün olduğunu belirten Özel Tekden Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Murat Doğan, ileri evre boyun fıtığında da cihazlar yardımıyla fizik tedavinin çözüm olduğunu söyledi.

Oldukça ağrılı bir süreç yaşatan boyun fıtığının tedavisi mümkün mü? Birçok kişi bu sorunun cevabını merak ediyor. Genellikle uzun süre aynı pozisyonda kalanların yakalandığı bu hastalık, ilaçlı tedavi yöntemiyle giderilebiliyor. Ancak ilaca cevap alınamadığı durumlarda cihazlarla tedavi mümkün. Boyun fıtığı hakkında bilgi veren Özel Tekden Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Murat Doğan, en sık görülen fıtık türlerinden birisi olduğunu söyledi. Boyun fıtığıyla karıştırılan hastalıkların da olduğunu belirten Doğan, “Boyun fıtığı uzun süre aynı pozisyonda kalmaya bağlı oluşabilen ve zamanla büyüyerek sinir köklerine baskı yaparak kol, el bileğine kadar yayılan ağrı, uyuşma bir sürü şekilde belirti verebilen bir hastalıktır. Erken dönemde tutukluk belirtileri verebilirken geç dönemde ciddi güç ve iş kayıplarına yol açmaktadır. Bununla birlikte sinir sıkışmaları gibi bazı hastalıklar var bunları da ayırt etmek gerekir. Boyunda aşırı kasılma, hareket kısıtlılığı, güçsüzlük, uyuşma ve zamanla kaslarda küçülme belirtileri ile karşılaşıyoruz” diye konuştu.

BOYUN FITIĞI TEDAVİSİ

Boyun fıtığının tedavisinin olduğunu vurgulayan Dr. Doğan, erken dönemde tespit edilmesi halinde ilaç tedavisi uygulandığını kaydetti. İlaç tedavisine cevap vermeyen ileri evre fıtıklarda ise fizik tedavi uygulandığını belirten Doğan, “Fizik tedavide kullandığımız cihazlar ile ortalama 15 seans program uygulayarak fıtığın baskısını azaltıp, düzenli bir programla egzersizlere geçiyoruz. Çok ileri düzeyde olmayan fıtıkların tedavisi bu şekilde yapılabiliyor. Hasta, uzun süre egzersizlerini yapıp kendini korursa fıtığın derecesine bağlı olarak uzun süreli çözüm sağlanabilecek bir konuma gelebiliyorlar” diye konuştu.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme