DOLAR 32,5425 0.13%
EURO 34,9346 -0.22%
ALTIN 2.439,080,13
BITCOIN 21019710,40%
Kayseri
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Blockchain ve Kripto paralar dünyayı yeniden şekillendirecek

Kripto para ve farklı dijital uygulamalarla birlikte hayatımıza giren Blockchain teknolojisine ve son dönemin gözde yatırım araçlarından biri haline gelen kripto paralara dair tüm ayrıntılar ‘ALL IN BLOCKCHAIN’ konferansında masaya yatırıldı. Online olarak düzenlenen konferansa büyük ilgi gösterilirken, kafalardaki sorular konunun uzmanları A’dan Z’ye cevaplandı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 00:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni dönemin gözde ve merak edilen yatırım araçlarından biri olan kripto paralar ve yatırım araçlarının her yönüyle ele alındığı ‘ALL IN BLOCKCHAIN’ kongresinde “Küresel Finansta Bitcoin ve Blockchain Devrimi” konulu oturumda konuşma yapan Gazeteci Yazar Erkan Öz, kripto paraların her geçen gün günlük yaşama daha fazla girdiğini belirtti.
Öz, Dünya genelinde kullanılan kağıt ve madeni paraların toplamı 6.6 trilyon dolar olduğunu belirterek, “Kripto paralara bakıldığında şu an için 7 milyon dolar olduğunu görüyoruz. Ancak gelişmeler bize gösteriyor ki bu rakam katlanarak artmaya devam edecek. Aynı zamanda ülkeler ve kurumsal firmalar da değer saklama konusunda kripto paralara yönelecektir” diye konuştu.

Birçok kripto para yatırımcısının kafasında oluşan güvenlik sorularına açıklık kazandıran Bitcoincuzdanim kurucusu Hakkı Pehlivan ise, “Kriptopara Cüzdanları- Kripto Varlıklar En Güvenli Nasıl Saklanır?” başlıklı oturumda yaptığı konuşmada dijital cüzdanların farklı çeşitleri olduğunu belirterek, 24 kelimelik şifre ile güvenliğin sağlandığını anımsattı. “Bu cüzdanlar kripto varlığın size ait olduğunu ispatlar” diyen Pehlivan, “Bu cüzdanın temininde öncelikle güvenilir cüzdan sağlayıcıları tercih edilmelidir. Bu cüzdanların kullanımı çok basittir. Kripto para sahibiyim diyorsanız bu cüzdanı da mutlaka almanız gerekiyor. Son dönemde onlarca dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. 24 kelimelik şifrenizi kimsenin ulaşamayacağı bir yerde tutun kimseyle paylaşmayın ve kelimeleri dijital ortamda tutmayın” dedi.

‘ALL IN BLOCKCHAIN’ kongresinde dijital paraları da değerlendiren konuşmacılar birçok ülkenin merkez bankasının dijital para çalışmalarına başladıklarını da belirttiler. Dış Ticaretin Finansmanı ve Dijital Dış Ticaret Uygulamaları Danışmanı Meral Şengöz, Çin’in dijital Yuan’ı kullanıma başladığını belirterek, “Artık fiziksel paraya olan ihtiyaç azalıyor. 2022 Olimpiyatlarında Çin hükümeti, dijital Yuan’ı aktif olarak kullanmayı planlıyor. Avrupa ülkelerinden bazıları dijital para için araştırma yaparken, 18 ülke denemelere bile başladı” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.