DOLAR 34,1964 0.19%
EURO 37,0887 0%
ALTIN 2.977,220,79
BITCOIN 23176380,19%
Kayseri

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
BES’e Dönen İşçilere 1000 TL Verilecek !

BES’e Dönen İşçilere 1000 TL Verilecek !

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili olarak yeni düzenlemeler yapılıyor. BES'e işverenler çalışanlarını otomatik olarak kaydetmiş isteyen çalışanlar cayma hakkını kullanarak sistemden çıkmıştı. Sisteme geri dönen vatandaşlara bin TL verileceği ifade edildi.

Eylül 23, 2022 21:48
BES’e Dönen İşçilere 1000 TL Verilecek !
0

BEĞENDİM

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) olarak tanımlanan ve hali hazırda sigortalı olarak çalışanlar için yaşı geldiğinde ikinci emeklilik fırsatı sunan sistem ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. BES'e işverenler çalışanlarını otomatik olarak kaydetmiş isteyen çalışanlar cayma hakkını kullanarak sistemden çıkmıştı. Yapılan yeni düzenleme ile BES'ten cayıp geri dönenlere 1000 TL'lik devlet katkısı hakkı yeniden tanınacak.

Çalışan kişilere emeklilikte ikinci emeklilik maaşı yolunu açan Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) otomatik katılımda yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemelere göre; sistemden ayrılan çalışanların 2 yılda bir otomatik olarak yeniden sisteme dahil edilebilmelerine ilişkin madde, 3 yıl içinde bir defalığına olacak şekilde yeniden düzenlendi. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu süreyi 1 yıla kadar azaltabilecek, 5 yıla kadar artırabilecek. 

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES)'e işverenleri tarafından otomatik dahil edilen çalışanlardan, cayma hakkını kullananlara, istedikleri zaman sisteme yeniden dahil olabilme imkanı da getirildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES)'e geri dönenler bin lira başlangıç devlet katkısından yararlanabilecekler.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.