DOLAR 32,4888 -0.1%
EURO 34,8143 -0.56%
ALTIN 2.443,530,32
BITCOIN %
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Bekir Okay Kiracıoğlu: “OSB’ye Siyasetin Karışmamasını İstiyoruz”

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri OSB’ne Sahip Çık Platformu tarafından basın açıklaması düzenlendi. Platform adına açıklama yapan Bekir Okay Kiracıoğlu, “Biz hangi siyasi parti ve görüşten olursa olsun OSB'ye siyasilerin karışmamalarını istiyoruz” dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan ve yönetim kurulu üyelerinin görevden 3 ay züreyle uzaklaştırılmalarının ardından Kayseri OSB’ne Sahip Çık Plaftormu basın açıklaması düzenledi. Platform adına konuşma yapan Bekir Okay Kiracıoğlu, “Bakanlar Kuruluna görevden uzaklaştırılması için çok dilekçe verdik. Bir buçuk yıl boyunca bunu beklettiler. Şimdi normalde yönetmeliğe göre 3 aylık geçici uzaklaştırma bulunuyor. Bizim görüşümüz sürekli olarak görevden uzaklaştırılmasıdır ama Bakanlığın şu an için böyle bir yetkisi yok. Geçici uzaklaştırma ancak 3 ay daha uzatılabiliyor. TBMM’de tasarı halinde bulunan OSB ile ilgili kanundaki 17. değişiklik maddesinde bu eylemlerin sürekli olarak feshedileceği ile ilgili karar var. Muhtemelen Bakanlık bu kararı bekliyor. Bu kararın ardından 3 aylık sürecin sürekli olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

OSB’de siyaset istemediklerini belirten Kiracıoğlu, “Demek istediğim burada kesinlikle siyasi bir olayın olmadığı ve siyasi olay yargısının kurumumuzu çok rahatsız ettiğini, siyasilerin OSB’ye karışmaması gerektiğini, siyaseti karşı tarafın yaptığını ve eski yönetimin siyasetle bir yerlerde kalmaya çabaladığını görüyoruz. Siyasiler elini çekmedikleri sürece OSB’mizi hiçbir zaman gündemden düşüremeyeceğiz. O yüzden biz hangi siyasi parti ve görüşten olursa olsun OSB’ye karışmamalarını istiyoruz. OSB’den siyasetin çıkartılmasını defaatle söyledik ve bu kararımızın da üzerinde duruyoruz. Biz siyasetle suçlanırken esas siyaseti yapanlar şu an maalesef yaptıkları siyasetin bedelini ödüyorlar” ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren Kiracıoğlu şöyle konuştu: “Biz kimsenin kendi şahsi menfaati için burada değiliz. Burada ilk defa tanıştığımız sanayiciler var. Hukuk seviyesi çok aşağıda olan, sanayicisini aşağılamaya çalışan bir başkana karşı durduk. Bize 20-30 kişi, dedikodu platformu, vasıfsız platform, hatta FETÖ’cü dedi. Şimdi bu 20 kişilik dediğiniz grup Bakanlığa güvenlik önlemlerinin alınması için 3 dosyada 386 adet imzayı 9 günde aldı. Bunların hepsinde kimlik fotokopileri de dahildir. Sanayicinin bu kadar tepkisi varken ve bize teveccüh gösterirken koltuğa yapışmanın mantığını anlayabilmiş değiliz. Maalesef kötü kokular gelmeye başladı. Bildiklerimiz, bilmediklerimizin yarısı kadardır diye düşünüyoruz. Bizim derdimiz koltuk olsaydı 12 Kasım’da yapılacak genel kurulda seçim isterdik.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.