DOLAR 32,5898 0.34%
EURO 34,8571 0.32%
ALTIN 2.505,090,85
BITCOIN 20990031,22%
Kayseri
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

BATI ASYA GENÇLİĞİ, ÜÇ İSRAİL TEHDİDİNE KARŞI BİRLEŞTİ

Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği (WAYU), Batı Asya’da ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmine direnen 6 ülkenin gençliğini “Bağımsız Filistin” için bir araya getirdi. Filistin, Türkiye, İran, Lübnan, Suriye ve Yemen’den 11 gençlik örgütü 25 Temmuz 2021 tarihinde çevrimiçi olarak “Bağımsız Filistin için Uluslararası Gençlik Konferansı”nda buluştu. Gençlik örgütleri, Konferansın sonuç bildirisinde “Emperyalist-Siyonist Tehdide Karşı, Bağımsız Filistin Devleti İçin, Tek Cephe ve Tek Yüreğiz” vurgusunu öne çıkardı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 01:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği (WAYU) Kimdir?

Türkiye Gençlik Birliği ve Vatan Partisi Öncü Gençlik’in öncülüğünde 2014’te İstanbul’da kurulan WAYU, 2018’deki ikinci kurultayından bu yana 6 kıtadan, 25 ülkeden, 40 anti-emperyalist gençlik örgütünü temsil ediyor. WAYU’nun Genel Sekreterliğini, TGB Genel Başkan Yardımcısı Işıkgün Akfırat yürütüyor.

Konferansın açılış konuşmasını yapan WAYU Genel Sekreteri Işıkgün Akfırat, konferansın Filistin direniş örgütlerinin de kendi arasındaki ayrılıkları aşarak ortak tehdide karşı birleşmesine vesile olmasını diledi. Konferansın iddiasını “dünya gençliğini Filistin davası bayrağı altında birleştirmek için en etkili kurum haline getireceğiz” sözleriyle ifade etti.

DİRENİŞİN EN ÖNÜNDEKİ GENÇLER KONUŞTU

Konferansın konuşmacıları ABD ve İsrail’e karşı en ön cephede mücadele eden örgütlerin gençlik liderleriydi. Filistin’in en büyük direniş örgütleri El-Fetih, Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin temsilcileri coşkulu ve somut eylem önerileri içeren konuşmalar yaptı. İran’dan Rehber Hamaney’e bağlı gönüllü halk seferberlik gücü Besic’in gençliği konuşmacılar arasındaydı. Lübnan’dan direnişin en önemli cephe örgütü Hizbullah’ın ve WAYU bileşeni Arap Ulusal Gençliği’nin liderleri söz aldı. Suriye’den Beşşar Esad’ın gençliği Suriye Devrimci Gençlik Birliği ve Ulusal Öğrenci Birliği yöneticileri izleyicilere seslendi. Yemen’den ise Suudi işgali ve kuşatmasına karşı direnişi sürdüren Ensarullah Hareketi’nin gençlik temsilcisi konuştu.

EL-FETİH, HAMAS, FHKC BİR ARAYA GELDİ

Bağımsız Filistin Konferansının en dikkat çekici özelliklerinden biri, Filistin direnişinin en büyük üç örgütü El-Fetih, Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ni bir araya getirmesi oldu. Ciddi görüş ayrılıkları yaşayan bu hareketler, uzun süredir birlikte hareket etmiyordu. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik son saldırılarının ardından ise direniş örgütleri arasında birlik daha yakıcı şekilde gündeme geldi. WAYU etkinliğinde El-Fetih Gençlik Hareketi Uluslararası Lideri Raed Debiy, Hamas Gençliği Başkan Yardımcısı Amjed Mizyed ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Gazze Sorumlusu Awad Al Soltan arka arkaya konuşmalar yaptı.

ÖNCÜ GENÇLİK ‘ÜÇ İSRAİL’ TEHDİDİNE DİKKAT ÇEKTİ

Bu büyük buluşmada Türkiye’yi Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanları temsil etti. Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, katılımcılara “Saldırı altında olanlar sadece Filistinliler veya Müslümanlar değildir. Amerikan emperyalizmi ve İsrail siyonizminin hedef tahtasında bütün bir insanlık vardır!” sözleriyle seslendi. Filistin halkını çaresiz, yalnız gösteren tutumlara şiddetle karşı çıktıklarını belirterek, İsrail saldırılarının ömrünü doldurduğunu ve Filistin direnişinin her zamankinden daha güçlü olduğunu vurguladı. Demiralay, Vatan Partisi’nin 1973’te Filistin mücadelesi için şehitler veren bir parti olduğunun altını çizdi. “50 yıldır Filistin halkı, direnişi ve Devletiyle omuz omuzayız” dedi.

Barış Demiralay, konuşmasında “Karadeniz’den Umman Denizi’ne tek cephe” vurgusu yaptı. İsrail’in üç ayaklı saldırganlığına karşı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in açıkladığı Üç Ayaklı Planı sundu. Filistin’deki İsrail işgalinin, Türkiye-İran-Irak-Suriye topraklarındaki İkinci İsrail kurma girişiminin ve Doğu Akdeniz’deki ABD-İsrail-Yunanistan-GKRY kuşatmasının bozguna uğratılması için geniş bir cephe kurma çağrısı yaptı: Suriye, İran, Irak, Lübnan, Ürdün, Yemen, Mısır, Rusya, Azerbaycan, KKTC, Libya, Cezayir, Abhazya… Demiralay, “bağımsız Filistin Devleti’ni kuracağız” dedikten sonra sözlerini “KKTC’yi dünyaya tanıtacağız, söz veriyoruz” diyerek tamamladı.

TGB’DEN KKTC’Yİ DÜNYAYA TANITMA VURGUSU
TGB Genel Başkanı Dilek Çınar da konuşmasında Üç İsrail tehdidine dikkat çekti. Bölge ülkelerinin karşı karşıya olduğu tehdidi “Emperyalizm, PKK-YPG, YPJ, PYD, DEAŞ, FETÖ gibi ürettikleri piyonları eliyle, Yunanistan gibi kendisine teslim olan ülkeleri kullanarak ve bölge ülkelerini birbirine karşı kışkırtarak birinci İsrail’i yaşatmak, ikinci ve üçüncü İsrail’i kurmaya çalışmaktadır.” sözleriyle özetledi. Kınama sözlerinin ve ağıtların faydasız olduğuna işaret eden Çınar, “işgal, zulüm, gözyaşı ancak birlik olup namlularımızı zalimlere çevirdiğimiz zaman son bulur.” diyerek eylemli bir mücadele cephesi yaratılması gerektiğini vurguladı.

Büyük ozanımız Yunus Emre’nin “zulüm ile abad olanın akıbeti berbad olur” sözünü katılımcılarla paylaşan Dilek Çınar, “zalimleri berbad eden mazlumların birliğidir” dedi. Ortak ABD-İsrail tehdidine karşı KKTC’nin ön cephe olduğunu vurgulayan Çınar, KKTC’nin dünyaya tanıtılmasının Batı Asya cephesi için hayati önem taşıdığını söyledi. TGB’nin ve WAYU’nun daha büyük görevler için hazır olduğunu söyleyen Çınar, konuşmasını “müjdeler olsun, mazlumlar kenetleniyor! Müjdeler olsun anti emperyalist ve anti Siyonist dünya gençliği birleşiyor!” sözleriyle bitirdi.

“DÖKÜLEN KANIN SORUMLUSU İŞGALCİ İSRAİL VE ABD’DİR”

Fetih Gençlik Hareketi Uluslararası Lideri Raed Debiy, Filistin’in özgürlüğü için vaatlerin ve içi boş sloganların ötesine geçen adımlar atmanın gerekli olduğunu söyledi. Filistinlilerin yaşamları üzerindeki Amerikan talanına ve siyonist işgal ile müttefiki ABD’nin çıkardığı savaşlar ve ürettiği felaketlere karşı yegane silahın direniş olduğunu belirtti.

Suriye’de, Yemen’de, Beyrut’ta, İstanbul’da, Şam’da, Bağdat’ta veya Libya’da dökülen her kan için ve bölgedeki savaşların, öldürmelerin ve yıkımın finansmanı ve her türlü satma ve bölme girişimlerinin sorumlusunun işgalciler ve müttefikleri ABD olduğunun altını çizdi.

“KUDÜS KILICI” BATI ASYA’YI AYAĞA KALDIRDI

Hamas Gençliği Başkan Yardımcısı Amjad Mizyed, konferansın denklemleri ve hesapları altüst eden Kudüs Kılıcı Operasyonunda kazanılan zaferin hemen ardından geldiğini vurguladı. Bu operasyonun, “Siyonist işgal ve arkasındaki Amerikan yönetiminin Filistin halkının kimliğini ortadan kaldırmaya ve onu teslim almaya yönelik tüm girişimleri bertaraf ettiğini” söyledi.

“SADECE BÖLGEMİZDE DEĞİL TÜM DÜNYADA DİRENİŞ”

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Gazze Sorumlusu Awad Al-Soltan konuşmasında Dünya Anti-emperyalist Dünya Gençlik Birliği’nin öncülük ettiği konferansa teşekkür ederek bununla birlikte bu konferansa katılan tüm güçlerin, emperyalizme ve siyonizme karşı direnişin sadece bölgemizde değil, tüm dünyadaki eşkâline karşı her türlü reddetme ve yüzleşmenin sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

“BÖLGEMİZ ÜZERİNDEKİ PLANLARIN FARKINDAYIZ”

Lübnan Arap Ulusal Gençliği Yöneticisi Muhammed Mawas, ABD emperyalizminin ve siyonizmin yeni stratejilerine dikkat çekerek terör örgütleri ve etnik-mezhepçi siyasetler aracılığıyla bölge ülkelerini bölme ve istikrarsızlaştırma planlarının geçmişte başarılı olmasına karşın emperyalizme direnen Batı Asya ülkelerinin askeri ve siyasi zaferleri sonucu bozguna uğradığını söyledi. Mawas aynı zamanda İran İslam Cumhuriyeti, Suriye Arap Cumhuriyeti, Lübnan ve Filistin’deki İslami ve vatansever direniş başta olmak üzere, Filistin’e destek olan direniş ekseninin dayanışmasının önemine vurgu yaptı. “Irak’taki Haşdi Şabi, Yemen’deki kurtuluş güçleri, Lübnan’daki Ensarullah’ın ve dünyanın tüm özgür halklarının önderliğinde Türkiye, Avrupa ve Latin Amerika’daki anti-emperyalizm hareketleri bugün dünden daha güçlüdür direnişimizi desteklemektedir.”

“RENKLİ DEVRİM TERTİPLERİNE KARŞI HAZIRIZ”

Lübnan Hizbullah Gençliği Eğitim Sorumlusu Ali Haj Hassan, Lübnan’da ve diğer bölge ülkelerinde ABD’nin büyükelçilikleri güdümündeki çeşitli STK’lar ve kitle iletişim araçları üzerinden renkli devrimler tertiplemeye çalıştığının farkında olduklarını ve bu kirli girişimlere karşı gençliğin her cephe ve alanda hazır olduğunu vurguladı. Böylece RAND Corporation ve CIA bağlantılı diğer düşünce kuruluşlarının Türkiye raporlarında bahsedilen “turuncu devrim” stratejilerinin Batı Asya ülkelerinde de geçerli kılınmaya çalışıldığı gerçeği bir kez daha ortaya çıktı.

“YÜZYILIN ANTLAŞMASI YENİLGİYE UĞRADI”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın gençliği olan Suriye Devrimci Gençlik Birliği Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Kasem Al-Shaghouri önceki ABD Başkanı Donald Trump döneminde imzalanan ve Kudüs’ü birleşik şekilde İsrail’in başkenti ilan eden, ABD İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıyan Yüzyılın Antlaşması’nın Trump’ın görevden ayrılması ve son Kudüs Kılıcı direnişi ile başarısızlığa uğradığına dikkat çekti.

Suriye Ulusal Öğrenci Birliği temsilcisi Ali Barakat ise Suriye’nin 10 yıldan bu yana bu yıkıcı terör savaşına maruz kalmasının en önemli nedenlerinden birisinin Filistin’in Suriye için taşıdığı ehemmiyet olduğunu ve Suriye’yi yıkmadan Filistin’in, Lübnan’ın ve Arap aleminin teslim alınamayacağını, kaderlerinin bir olduğunu belirtti.

“SÖZÜMÜZ, MEVZİMİZ VE MÜCADELEMİZ BİRDİR”

Yemen’de ABD-Suud saldırganlığına karşı direnen Ensarullah Gençliği’nin temsilcisi Majed Al-Washaliy ise Yemen gençliğinin de içinde bulunduğu koşulların Filistin gençliği ile benzer olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Mücadele güçlerinin ve Filistin kurtuluşunun tüm fraksiyonlarıyla kurduğu denklem bize sözün birliğini, mevzilerin birliğini ve mücadelenin birliğini kanıtlıyor. Ve Türkiye, Suriye, Lübnan, Filistin ile birlikte, bizim imajımızı yansıtan ve onurumuzu geri kazandıran ve bizi gururlandıran bu eksende katılımcılar arasında yer almaktan onur ve gurur duyuyoruz.”

Bir sonraki konferans, TGB’nin ev sahipliğinde Kasım ayında Türkiye’de toplanacak.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.