DOLAR 32,3749 0.15%
EURO 34,9506 -0.37%
ALTIN 2.324,220,22
BITCOIN 2261730-0,46%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Başvuru yapan herkese 801 TL ödeme yapılıyor!

Sigorta girişi olanları ilgilendiren önemli bir haber geldi. SGK tarafından gelen bilgilere göre sigorta girişi yapılan vatandaşların hayatlarını kaybetmeleri durumunda yakınlarına 801 TL ödeme yapılacağı ifade edildi. Detaylar haberimizde

ABONE OL
Eylül 24, 2022 10:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sigorta girişi olanların yakınlarına Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada sigorta girişi olan vatandaşlar vefat ettikleri durumda, yakınlarına 801 TL ödeme yapılacağı belirtildi. Peki, başvuruları kimler yapabilir? Başvuru şartları nedir? detaylar haberimizde

801 TL ÖDEME YAPILACAK

Vefat eden kişilerin yakınlarına cenaze masraflarını karşılamak adına, geçtiğimiz yıl 716 TL ödeme yapılıyordu. Ödemeler bu yıl zamlandı. Toplam da 801 TL ödeme yapılıyor. SGK yılda 1 kez ödenecek olan yardımı, sigorta girişi olanların yakınlarına verilecek. Ödemeler kişinin eşine, eşi yoksa çocuğuna, çocuğu yoksa da anne ya da babasına verilmektedir. Ödemelerden yararlanmak için başvuruların 5 yıl içerisinde yapılması gerekiyor. 5 yıldan sonra yapılacak olan başvurular geçersiz sayılacak.

ÖDEMEDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

 

SGK'nın 801 TL cenaze ödeneceğinin verildiğini öğrenen vatandaşlar, ödemeden kimlerin yararlanabileceğin merak ediyor. Ödenekten yararlanacak kişiler şu şekilde ifade edildi:

 

Yaşlılık, malullük, sürekli iş göremezlik raporu olan kişilerin vefat edenlerin yakını

Kişinin adına en az 360 gün yaşlılık ya da ölüm sigortası primi bildirilen vefat edenlerin yakınları

Meslek hastalığı veya da iş kazası sonunda vefat edenlerin yakınları

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak ve ödenek almak için başvuruların 5 yıl içerisinde yapılması gerekiyor. 5 yıl içinde ölüm tarihinin ifade edildiği dilekçeyi Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne ya da SGK Merkezi'ne direkt olarak yapılabilmektedir.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.