DOLAR 32,4518 0.23%
EURO 35,2011 0%
ALTIN 2.325,290,27
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ÖVGÜLER

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ÖVGÜLER

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamalarına katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nicolaus Meyer Landrut, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek ve Moldova Büyükelçisi Dmitri Croitor, Kayseri’ye ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına övgüler yağdırdı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:52
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ÖVGÜLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından 2002 yılından itibaren yürütülmekte olan ve dünya genelinde her yıl 16- 22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde çeşitli etkinlerle kutlandı.

Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan etkinliğe Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nicolaus Meyer Landrut, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, Moldova Büyükelçisi Dmitri Croitor, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Yukatel Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ve Kayserililer katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 16-22 Eylül arası Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Türkiye’de farklı şehirlerde Belediyeler Birliği ile işbirliği halinde etkinlikler yapıldığını belirterek, “Avrupa Haraketlilik Haftası’na katılan şehirlerden bir önemlisi de Kayseri’miz. Dolayısıyla yıllardır bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla farklı zamanlarda ödüller aldığını hatırlatarak, “Değişik zamanlarda da ödüller aldığımız söz konusu oldu. Bu senede sağ olsunlar Avrupa’nın değişik ülkelerinden Büyükelçilerin ve Delegasyon Başkanımızın teşrifleriyle, aynı zamanda Dışişleri Bakan Yardımcımız Faruk Bey’in katılımlarıyla bu haftayı daha canlı daha katılımlı yaşıyoruz, yaşatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, açıklamasında gençlere de tavsiyelerde bulunarak, şunları söyledi:

“Biz gençlerimizi seviyoruz. Alışkanlıklarını gözden geçirsinler diyoruz. Beslenme kültürünü gözden geçirsinler diyoruz. Dolayısıyla organik ve sağlıklı beslenme yönünde özen göstersinler diye de buradan gerekli önerilerde bulunuyoruz. En azından yürüyüş konusunda mümkün olduğu kadar gayret gösterelim. Yakın mesafeleri mutlaka yürüyüş yollarından yararlanarak sağlayalım. Sonuçta sağlık yönünde kazanan, çevrecilik yönünde kazanan, trafik kaosuna sebep olmama yönünde kazanan olacak, kazan kazan politikasıyla çok kazanımlar elde edeceğimizi hepimiz fark edeceğiz.”

Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamalarına katılmak üzere şehre gelen Bakan Yardımcısı ve Büyükelçilerden Kayseri’ye ve Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına övgüler yağdırarak, Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nicolaus Meyer Landrut açıklamasında Kayseri’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Avrupa mobilite hareketlilik haftası sebebiyle Sayın Başkanla Kayseri’de olmaktan çok mutluyum. Ben şehrin aslında farklı ulaşım şekillerini tanıtma açısından yaptığı etkinliklerden çok etkilendim. Biraz önce biz toplu taşımayı kullandık. Tramvaya bindim, çok modern bir tramvay. Aynı zamanda yürüme, bisiklete binmede teşvik ediliyor. Dolayısıyla hem karbondioksit emisyonlarını azaltmak hem de sağlık açısından gerçekten önemli şeyler. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.