DOLAR 34,2718 -0.02%
EURO 37,0659 0.2%
ALTIN 2.990,99-1,21
BITCOIN 2281146-1,32%
Kayseri
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:54

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Başkan Arıkan, ” Bu millet terörü de sizi de bu memleketten temizler  “

Başkan Arıkan, ” Bu millet terörü de sizi de bu memleketten temizler “

Ekim 23, 2024 15:17
Başkan Arıkan, ” Bu millet terörü de sizi de bu memleketten temizler  “
0

BEĞENDİM

Saadet- Gelecek Partisi TBMM ortak grup toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanvekili Mahmut Arıkan, ” Terör belası çözülecekse, samimi iseniz, elinizi taşın altına koyacaksanız, biz gövdemizi dağların altına koymaya hazırız. Yok eğer küçük hesaplar peşinde, milleti oyalıyorsanız bu millet terörü de sizi de bu memleketten temizler ” dedi.

Türkiye Cumhuriyetini yönetmek için ciddi sorumlulukların olduğunu belirten Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan, ” Dünden beri bir dönüm noktası tartışması sürüp gidiyor. Türkiye nevzuhur bir ülke değildir. Türkiye genç bir Cumhuriyettir fakat bin yıllık bir devlet geleneğinin üzerinde oturmaktadır. Terör sorunu nedeniyle onyıllardır çok şeyler kaybettik. Zamanımızı, kardeşliğimizi, evlatlarımızı, huzur ve güvenliğimizi kaybettik. Geleceğe ilişkin umutlarımızı kaybettik. Dolayısıyla Türkiye’yi yönetmek, Türkiye üzerine konuşmak ciddi bir sorumluluk ister. Bu ülke ağzınıza her geleni söyleyebileceğiniz bir kabile devleti değildir. Bu topraklar el yükselterek üzerinde kumar oynacağınız bir masa da değildir. Bu hatırlatmadan sonra şu uyarıyı yapmak isterim böyle bir Türkiye’nin kadim meseleleri günlük hesaplara kurban edilemez. Politika ve stratejisi küçük siyasi hesaplarla dizayn edilemez. İç politikaya dair matematik hesaplarla ülkemizin yaralarını kaşımaya, toplumun sinir uçlarıyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.

‘Hayra motor, şerre fren olmaya devam edeceğiz’

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının her türlü menfaati doğrultusunda yanlarında olduklarını ifade eden Arıkan, “Şunu açıkça ve gönül rahatlığıyla buradan beyan ediyorum. Biz Türkiye’nin meselerini çözmek gibi derdi olan herkesle oturur konuşuruz. Biz her problemi, muhatabıyla meşru ve hukuki bir çerçevede müzakere ederiz. Dolayısıyla, hali hazırda toplumsal, siyasal ve hukuki karşılığı bulunan aktörler varken yeni muhataplar aramak iyi niyetli bir çaba değildir. Küçük hesapların bir yansımasıdır. Bu arayış, yeni cepheler açma arayışı, yeni kutuplaşma ve gerilimlerin temelini atmaktır. Öncelikle bu kimin planı? Cumhur ittifakının mı? ABD-İsrail ikilisinin mi planı? Dünkü davet Irak, Suriye, İran ve Türkiye’nin yaşayacağı yeni sıkıntıların bir fragmanı mı? Çok açık ifade edeceğim: Biz, ülkeyi değil kendi çıkarlarını merkeze alan her türlü hamlenin karşısındayız. Milletimizin menfaatine olan her türlü çabanın yanında olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ‘Hayra motor, şerre fren olmaya’ devam edeceğiz. Kısacası terör belası çözülecekse, samimi iseniz, elinizi taşın altına koyacaksanız. Siz bunu yaptığınızda biz gövdemizi dağların altına koymaya hazırız. Yok eğer küçük hesaplar peşinde, milleti oyalıyorsanız göreceksiniz bu millet Terörü de sizi de bu memleketten temizler. Sayın Numan Kurtulmuş’u ülke gündemini meşgul eden bu hadise ile ilgili olarak Mecliste kapalı oturum düzenlemeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.