DOLAR 32,6019 0.38%
EURO 34,8517 0.33%
ALTIN 2.493,880,39
BITCOIN %
Kayseri
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

BAKLAVA İÇİN SIRAYA GİRDİLER

TATLI FİYATLARI Kayseri ve tüm Türkiye'de kalitesi ve en önemlisi de düşük fiyatlarıyla konuşulan Baklavacı Şemsettin'de tatlı fiyatları ise şu şekilde; Bol Cevizli Baklava: 18 TL İri Fıstıklı Baklava: 27 TL Muska Dilim Baklava: 31 TL Havuç Dilim Baklava: 31 TL Kuru Baklava: 32 TL Billuriye: 37 TL Fıstıklı Sarma: 42 TL.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 21:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Kendi kendimizi denetletiyoruz”
Baklava nasıl bu kadar ucuz olabilir?

Mart 2018’de Kayseri’de şube açan Baklavacı Şemsettin, bugüne kadar hep düşük fiyatlarıyla konuşuldu. Fıstık, ceviz ve şeker fiyatları üzerinden “Baklava bu kadar ucuz olur mu?” ya da “Diğer baklava fiyatları neden çok pahalı?” gibi sorular hep akıllarda yer etti. Yine de Baklavacı Şemsettin Kayseri Şubesi önündeki tatlı sırası her geçen gün biraz daha uzadı. Tatlı çeşitlerinde kentte adeta fiyat dengesi oluşturdu. Yakalanan başarıyı ve kafalara takılan soruları Şube Müdürü Öner Ürek ile konuştuk. Ürek, baklava ve diğer tatlı çeşitlerini nasıl uygun fiyata sattıklarını anlattı.

Merkezi Şanlıurfa’da bulunan ve ‘Herkes baklava yiyebilsin’ hedefiyle kurulan Baklavacı Şemsettin, kısa sürede büyüdü. 2007’de yaklaşık 15 metrekare alanda başlayan imalat süreci, kısa sürede tüm Türkiye’ye yayıldı. Kayseri’de de kadın girişimci Güner Ürek tarafından 3 sene önce Sivas Caddesi’nde hizmete giren Kayseri şubesi, günlük getirilen tatlı çeşitlerini uygun fiyat politikasıyla vatandaşa ulaştırmaya devam ediyor.
ÜRETİMDE KULLANILAN ÜRÜNLER
Tatlı çeşitlerinde kesinlikle doğal ürünler kullanıldığını vurgulayan Baklavacı Şemsettin Kayseri Şubesi Müdürü Öner Ürek, baklavanın yapımında kullanılan un, yağ, fıstık ve cevizin usta ellerle birleşerek baklavaya lezzet kattığını söyledi. Ürek, “Tatlı çeşitlerinde kesinlikle pancar şekeri kullanılıyor. Şeker de Kayseri Şeker Fabrikası’ndan temin ediliyor.” diye konuştu.
BAKLAVA NASIL BU KADAR UCUZ OLABİLİYOR?
“Herkes baklava yesin istiyoruz” diyen Öner Ürek, baklava ve diğer tatlı fiyatlarının nasıl bu kadar düşük fiyatlarla satılabildiğini de anlattı. Baklavayı çok az bir kârla tüketiciye ulaştırdıklarını dile getiren Ürek, “Tatlılarımızı 18 ila 42 lira arasında fiyatlarla satıyoruz. Fiyatın düşük olması markayı tanımayanlarda soru işareti uyandırabilir. Firmamızın genel politikası, kâr marjını minimum tutup sürümden kazanmak. Bu işten çok kâr etmiyoruz. Yüzde 3-5 kârımız var.” diye konuştu.

“KENDİ KENDİMİZİ DENETLETİYORUZ”
Cazip fiyatları nedeniyle önceleri insanların şüpheyle yaklaştığını anlatan Ürek, denemek için alanların sonraları sürekli müşterileri olduğunu dile getirdi. Kayseri halkının bu lezzeti sevdiğini belirten Ürek, “Ürünlerimiz sürekli denetleniyor. Bazen de ilgili kuruma dilekçe vererek kendi kendimizi denetletiyoruz. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadık.” dedi.
BAKLAVA LÜKS OLMAKTAN ÇIKTI
Baklavanın önceleri çok lüks olduğunu belirten Öner Ürek, Baklavacı Şemsettin sayesinde bu algının kırılmaya başladığını kaydetti. Ürek, “Herkesin sofrasında baklava olabilmesini sağlamak amacıyla bu işin toptanını, sürümünü yapıyoruz. Artık her eve baklava giriyor. Bizim imalatımız olan 1 kilogram cevizli sade yağlı baklava 18 lira… Biz az kâr yapıyoruz, insanlara hizmet sunuyoruz. Hedefimiz Kayseri’de de baklavayı lüks olmaktan çıkarmak ve girilmedik hane bırakmamak.” diye konuştu.
RAMAZAN İÇİN ÖZEL HAZIRLIK YAPTIK
Fiyat ve kalitesi nedeniyle Kayseri’de vatandaşların tercihi haline geldiklerini belirten Öner Ürek, Ramazan’a özel olarak hazırlandıklarını anlattı. Oruçlu insanları mümkün olduğu kadar sırada bekletmek istemediklerini kaydeden Ürek, bunun için personel sayılarını arttırdıklarını ve dükkân içinde de bazı düzenlemeler yaptıklarını dile getirdi. Ürek, “Kaliteyi uygun fiyatla buluşturduk. Baklava ve diğer tatlı çeşitleriyle Ramazan sofralarının da vazgeçilmezi olmayı planlıyor.” dedi.
“MÜŞTERİ REFERANSLARIYLA BÜYÜYORUZ”
Referanslarının müşterileri olduğunu vurgulayan Öner Ürek, Kayseri’de kısa sürede kabul görmelerini ise uygun fiyat ve müşteri memnuniyetine bağladı. En etkili tanıtımın tüketici tavsiyeleri olduğunu belirten Ürek, “Tatlılarımızdan ilk defa alanların neredeyse tamamı yeniden bizi tercih etti. Bizi kısa sürede kabullenen bütün müşterilerimize teşekkür ediyoruz. Amacımız, baklavayı her gelir grubundan insanın ulaşabildiği bir tatlı haline getirmek.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.