DOLAR 32,3316 0.24%
EURO 35,1057 -0.08%
ALTIN 2.298,430,93
BITCOIN %
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AYM’den beklenen YKS kararı!

AYM’den beklenen YKS kararı!

Bu hafta sonu yapılacak olan üniversite sınavına ilişkin milyonlarca genç Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak olan kararı bekliyordu. Konuyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 2020 yılında yapılacak olan YKS sınavına ilişkin AYM'den karar çıktı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 08:55
AYM’den beklenen YKS kararı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anayasa Mahkemesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın öne çekilmesi sebebiyle açılan davada yürütmeyi durdurma talebinin reddi üzerine yapılan başvuruyu kabul etmedi. Temmuz ayında yapılacak olan üniversite sınavı Haziran ayına alınmıştı.

SINAV ERTELENECEK Mİ?

Konuyla ilgili çıkacak olan karar milyonlarca öğrenci tarafından merakla bekleniyordu. Gelen açıklamaya göre AYM başvuruyu kabul etmedi. Sınav planlandığı gibi bu hafta sonu 27 – 28 Haziran tarihlerinde yapılacak.

KARAR

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“AYM İç Tüzüğü'nün 73. maddesinin 1 numaralı fıkrasında başvurucunun yaşamına ya da maddi veya manevi bütünlüğüne yönelik ciddi bir tehlike bulunduğunun anlaşılması üzerine, bölümlerce esas inceleme aşamasında gerekli tedbirlere resen veya başvurucunun talebi üzerine karar verilebileceği düzenlenmiştir. Başvuru konusu olayda başvurucu, YKS'nin yapılacağı tarihin öne çekilmesi işlemine karşı açılan iptal davasında istenen yürütmeyi durdurma talebinin reddedilmesi nedeniyle yaşam hakkının ihlal edildiğini ileri sürerek tedbir talebinde bulunmuştur. Somut olayda başvurucunun yaşamına ya da maddi veya manevi bütünlüğüne yönelen ve ortaya çıkmasının önlenmesi için hakkında acil tedbir kararı verilmesini gerektiren ciddi bir tehlikenin bulunmadığı değerlendirilmiştir. Bu nedenle başvurucunun tedbir talebinin reddine karar verilmiştir”

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.