DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2080274-1,39%
Kayseri
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

ASKON: TURİZME MARKALAR KATMALIYIZ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Kayseri başkanı Ali Özcan, Dünya Turizm Günü’nü tebrik ederek bu senenin yatırımlarla geçmesi gerektiğini belirtti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 12:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

nadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Kayseri başkanı Ali Özcan, Dünya Turizm Günü’nü tebrik ederek bu senenin yatırımlarla geçmesi gerektiğini belirtti.

ASKON Kayseri başkanı Ali Özcan, “Bu yıl 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nü kutlarken buruk bir tat yaşıyoruz. Malum pandemi süreci tüm coğrafyaları olumsuz şekilde etkiledi. Dünya turizminde %78 daralma öngörüsü vardı. İnsanlar ‘Hayat Eve Sığar’ demek durumunda kaldı. Bizler bu süreci bir yatırım olarak görerek 2022 ve 2023 yıllarını hedef alarak çalışmak durumundayız. Artık Covid 19’un aşı bulunması ile bitme noktasına doğru ilerlediğini bakanımız Sn. Dr. Fahrettin Koca Beyefendi’de açıklamıştı. Bu öngörü ile yapılacak işlere yönelmeliyiz. Türkiye, inanılmaz bir doğaya ve tarihi unsurlara sahip bir ülke. Anadolu, geçmiş uygarlıkları sergileyen doğal bir müze. Ülkemizin sahip olduğu bu değerleri koruyarak, gelecek nesillere aktarma çalışmaları çerçevesinde geliştirilecek turizm planlaması geleceğe yönelik sağlam adımlar atmamızı sağlayacaktır. Kısa zaman içerisinde sorumlu bir anlayış ile sürdürülebilir bir turizm hedeflenmelidir. Bilinçli bir farkındalık oluşturulması amacıyla Dünya Turizm Günü’nü tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ali Özcan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği ‘Anadolu sadece bir toprak parçasının ismi değildir. Başlı başına bir medeniyet kitabıdır. Bir turizm ülkesi olarak artık markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz.’ demişti. Bizde Kayserimizde bunu uygulamalıyız. Günümüzden 5.000 yıl öncesinde tüm dünya için ticaret üssü olmuş Kültepe gibi bir değere sahibiz. Araştırmacılar burası günümüzün Hong-Kong’u niteliğinde olduğunu ifade ediyor. Kültepe, Anadolu’daki ilk yazılı tabletleri barındırması ve dünyanın ilk organize ticaret merkezi olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Asur çivi yazısı ile yazılan tabletlerde, dönemin siyasi ve hukuki ilişkilerini gösteren mektuplar, senetler, mühürler ve anlaşma metinleri vardır. Söz konusu tabletler 2015 yılında Unesco Dünya Belleği listesine alınmıştır. Burası şuan bir kazı alanı ve önemli buluntuların çıkmakta olduğu bir mekân. 25.000’i geçen sayıda tablet bulunmuş. Kayseri’ye gönül verenler olarak buranın dünya çapında bilinen bir yer olması için çaba sarf etmeliyiz. Bunun dışında Yahyalı Kapuzbaşı şelaleleri Dünya’nın en yüksek şelalesi olarak bilinmesine karşın insanlar tarafından bilinmiyor. Bunların yanı sıra 11 adet coğrafi işaretli ürüne sahibiz. Bu anlamda Kayseri adına yapılacak çok önemli işler bizleri bekliyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.