DOLAR 32,6004 0.38%
EURO 34,8094 0.21%
ALTIN 2.495,660,47
BITCOIN 21111815,50%
Kayseri
18°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

ASKON Kayseri 3. Genel Kurulu Yapıldı

KAYSERİ,(BGC)-Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri Şubesi 3. Olağan Genel Kurul'a gitti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erciyes Kültür Merkezi'nde düzenlenen seçimli olağan genel kurula ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ASKON üyesi iş insanları ve davetliler katıldı. Genel kurulda Kur'an tilaveti de yapıldı. Toplantıda konuşma yapan Başkan Ali Özcan, ASKON Kayseri Şubesi hakkında “40 kişiyle başladığımız yolculuğumuzda bugün 200'ü aşkın aktif ve nitelikli üye sayımızla şehrimizin en güçlü sivil toplum örgütlerinden biri olmuş bulunmaktayız” dedi. En son Mart 2020 başlarında yapılan ve ASKON tarafından organize edilen Kültepe Ekonomi Zirvesi'nin 4'üncüsüne ilişkin çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Özcan, “Bugünlerde 4. Kültepe Ekonomi Zirvesi'nin hazırlıklarına başlamış bulunmaktayız. Özhaseki Başkanımız ve bazı belediye başkanlarımız haricinde Kültepe'ye kıymet veren yoktu. İlerleyen süreçte Kültepe'yi ulusal ve uluslararası bir marka haline getirmek istediğimizi söylediğimizde, 'neden' sorusuna 'neden olmasın' cevabını her daim verdik. Kültepe Ekonomi Zirvesi'ne Anadolu'nun imzası dedik, imzamızı attık. Artık şehrimizin tanıtımına yönelik bir marka haline gelmiştir” ifadelerini kullanarak, zirveyi markalaştırdıklarını belirtti. Özcan, ASKON'da başlayacak yeni döneme ilişkin “Bugüne kadar önümüze büyük hedefler koyduk, başaracağımıza inandık. Hedefi küçük olan başarının zaferi olmaz. Kayseri'mize hizmet etmek için çıktığımız bu yolda koyduğumuz hedeflere birer birer ulaşıyoruz. Aynı azim ve kararlılıkla yeni hedefler ve yeni görevlerle hizmet etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu. Yapılan protokol konuşmalarının ardından genel kurul, bütçe ve denetim raporlarının sunulması ile yönetim ve denetim kurulları seçimiyle devam etti.

ASKON şehirdeki rüştünü ispatladı. 2015 yılında kurucusu olarak faaliyetlerimize başladığımız derneğimizde 6 yıl gibi kısa bir sürede gelinen nokta itibariyle Kültepe gibi bir değeri marka haline getirmiş, şehrin iş dünyası adına önemli temsilcilerinden bir tanesi olmuş bulunmaktayız.

Birinci Kültepe Ekonomi Zirvesi’ni icra ederken konuğumuz olan Sn. Mehmet Özhaseki Bakanımız iki konuyu hedef olarak belirlemişti. Bunlardan bir tanesi geleneksel hale getirilecek Kültepe Ekonomi Zirvesi idi. Hamd olsun bunu yaptık. 4. Kültepe Ekonomi Zirvesi’nin hazırlıklarına başladık.  Programlarımızda bürokrasinin ve iş dünyasının önemli temsilcilerini ağırlamaya devam ediyoruz. İkinci husus ise genç yaşta vatanı için girişimler yapanların sayısının artması gerektiğiydi. Başlangıçta 40 kişi ile yola çıktık. Pandemi koşullarında dahi gerekli önlemlerimizi alarak çalışmamıza devam ederek bugün 200’ü aşkın üyeye ulaştık ve şehirde rakamsal olarak da en etkin ve en fazla üyeye sahip STKlarından bir tanesi haline geldik.

Kültepe Ekonomi Zirvesi için yola çıktığımızda Sn. Bakanımız ve bazı belediye başkanlarımız hariç Kültepe’ye kıymet veren yoktu. Neden? Sorusuna cevabımız “Neden olmasın” oldu. Katılımcılarıyla , reklamları ile, yayınları ile  tüm Türkiye’de konuşulan bir program ortaya çıkardık. Buna Anadolu’nun İmzası dedik.  ASKON adının yanında Kültepe marka haline geldi. Şimdi Kültepe herkes tarafından bilinen ve değerlendirilmek istenen bir yer haline dönüştü.

Sözde değil gerçekte birlikte güçlü olmalıyız. Bizler yönetimimiz ve üyelerimiz ile sayın bakanın belirttiği hedefleri gerçekleştirdik. Ülkemizde önde yer alan bir il olmak için takip eden değil önden giden önemli bir vizyon koyduk ve çalışmalarımızı artırdık. Erbakan Hocamız bir konuşmasında “İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır. Başarılı olmak ise birlikte, planlı ve disiplinli bir çalışmayla mümkündür.” demişti. Bu doğrultuda ASKON’un Kayseri’deki çalışmalarının sırrı sevgi, ekip, güçlü vizyon ve başarılarıdır. Yanlış harita ile doğru hedefe varılmaz. Bugün yaptığımız faaliyetler dünün hazırlığıydı. Yarınlara da bugünden hazırız. Bugünkü mutluluğumuz, hazırlanırken ve emek verirken çektiğimiz zahmet dolayısıyladır. Erbakan Hocamızın söylediği gibi “İnanç, tekeden süt çıkarır” Bugüne kadar önümüze hep büyük hedefler koyduk. Hedefi küçük olan başarının zaferi olmaz. Biz koyduğumuz hedeflere birer birer ulaşıyoruz. Yeni hedefler, yeni görevlerle ilimize hizmetlerimizi sürdüreceğiz.

İnancı büyük olanın sınavı da büyük olur. Çalışmalarımız için kararlı bir duruş sergiliyoruz. Bizden sonrakilere emek verilmiş, kadrosu oluşmuş, hedefleri olan bir ekip bırakacağız. Bunu aktarmak için yeterli zemini hazırladık. ASKON’da birliktelik için başkanlık yapmaktan ziyade birlikte çalışmak, çalışma arkadaşlarının, yola çıktıklarının desteği önemlidir.

Bir kuruluşun gücü, ekibinin gücüyle orantılıdır. İşini doğru yapan, yarınını umutla güzel kılan, daha iyi bir Kayseri için yüreğini ortaya koyan bugüne kadar hizmet etmiş arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, görevine devam eden ve aramıza yeni katılan işadamlarımıza yürüyeceğimiz bu yolun hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

ALİ ÖZCAN – ASKON KAYSERİ BAŞKANI

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.