DOLAR 32,3676 0.14%
EURO 34,9761 -0.3%
ALTIN 2.324,140,22
BITCOIN 22812910,79%
Kayseri
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
ARTVİN’DE TEMSİLİ ASKERLİK İLE 14 JANDARMA ER YEMİN ETTİ

ARTVİN’DE TEMSİLİ ASKERLİK İLE 14 JANDARMA ER YEMİN ETTİ

10-16 Mayıs” Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında Artvin İl Jandarma Komutanlığı’nda 14 engelli vatandaşa yönelik temsili askerlik yemin ve terhis töreni düzenlendi.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:47
ARTVİN’DE TEMSİLİ ASKERLİK İLE 14 JANDARMA ER YEMİN ETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Artvin  İl jandarma Komutanlığı önünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Türker, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İl Jandarma Komutanı Bahtiyar Yılmaz, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Tilki, Başsavcı Muhammet Başbay, protokol üyeleri engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Garnizon komutanı Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz; “Temsili askerlik uygulaması ile 1111 sayılı askerlik kanunu kapsamında silâhaltına atamaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu günü tertiplemiş bulunmaktayız.

Bir kısmımız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaderin bir cilvesiyle yaşamak zorunda yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, ,içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz.

Bugün sizlere, kısada olsa kutsal askerlik görevinizi yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan, şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz.”    dedi.

Konuşmasında asker ailelerine de seslenen Albay Yılmaz, “Bugün kutsal askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarınızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururu yaşıyorsunuz. Bu gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünü diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır. Bu tören vesilesiyle aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi birken daha minnet ve şükranla anıyor hepiniz saygılar sunuyorum “şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından yapılan yemin töreni sonrasında Vali Yardımcısı Türker, Belediye Başkanı Elçin ve protokol üyeleri tarafından yemin eden askere teskere belgeleri verilerek program sona erdi.

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.