DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2061767-1,25%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Arpa ve buğday demonstrasyon alanlarını incelendi

Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Felehiye İlçesi'nde arpa ve buğday demonstrasyon alanlarını inceledi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 02:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Felâhiye’de Bölge çiftçileri ile bilgi alışverişinde bulunulan ve mezkur çeşitlerin verimlerinin yüksek olduğu gözlenen kontrollerde, İlçe Müdürü Nusret Recep Gümüş ile birlikte Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Arpa Islah Birim Başkanı İsmail Sayım ve Buğday Islah Birim Başkanı Selami Yazar da yer aldı.
Kayseri İl Tarrım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada , ”2021 üretim sezonu içerisinde; Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilen Ayten Abla, Şanlı ekmeklik buğday çeşitleri, İmren makarnalık buğday çeşidi,Burakbey, Asil ve Anka-06 arpa çeşitlerinin 2,5 dekarlık alanlarda demonstrasyonları Develi İlçesi’nde; Ayten Abla, Şanlı ekmeklik buğday çeşitleri; İmren makarnalık buğday çeşidi, Tosunpaşa, Asil ve Bozlak arpa çeşitlerinin 2,5 dekarlık alanlarda demonstrasyonları Felahiye İlçesi’nde ilgili çeşitlerin İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelinin çiftçilere tanıtımıyla kuruldu. Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde Develi-Felahiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde yürütülmekte olan proje, Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri tarafından geliştirilen yeni ekmeklik-makarnalık buğday çeşitleri ile arpa çeşitlerini çiftçilerimize tanıtmayı amaçlamakta”, denildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.