DOLAR 32,5906 0.35%
EURO 34,8573 0.34%
ALTIN 2.491,800,31
BITCOIN %
Kayseri
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Araç Kiralayanlara Önemli Uyarı

KAYSERİ,(BGC)-Türkiye'de son dönemlerde büyük firmaların logolarını kullanan dolandırıcılar araç kiralamak isteyen vatandaşları ağlarına düşürüyor. Rent A Car işletmecisi Necla Tanver, internetten ucuza araç kiralayan vatandaşları uyardı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnternet üzerinden araç kiralayan dolandırıcılar büyük firmaların logolarını kullanarak vatandaşları mağdur ediyor. Son dönemlerde bu tür dolandırıcılığın arttığını belirten Rent A Car işletmecisi Necla Tanver, “Son birkaç aydır üst derecede bir dolandırıcılık olaylarına bizde tanık oluyoruz. Biz ve bizim gibi büyük firmaların ünvanını kopyalayarak sosyal ağdan araç kiralayan büyük bir çete oluşmuş durumda. İnsanları cazip edecek fiyatlar, kampanyalar sunarak, tetikleyici fiyatlar vererek anında havale bekliyorlar ve araçları da havalimanında teslim edeceklerini garanti ediyorlar. Karşılaştığım bir çok insan maddi ve manevi olarak darbe almış durumda. Bu vatandaşlar gerçekten az para ödememiş durumdalar” diye konuştu.

Vatandaşları uyaran Tanver, “İnternet gibi ucu açık güvenliği olmayan bir portalda lütfen ayaklarınızı sağlam basın. Her ne kadar şirket unvanı paylaşsalar da orada bir açıklık var. İBAN numarasını şahsi isme veriyorlar. Lütfen orada dikkatli olalım, aldanmayınız. Az paralar ödenmiyor ve öncelikle araştırarak adım atmalarını öneriyorum. Büyük bir çete durdurulamayacak kadar operatör hatları kurmuşlar” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.