DOLAR 32,5893 0.29%
EURO 34,8335 0.13%
ALTIN 2.489,620,24
BITCOIN 20690443,93%
Kayseri
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Altuncan: Altın Uzun Vadede İkiye Katlayacak

KAYSERİ,(BGC)-Altın fiyatları geçen haftanın ortalarına kadar yükseliş ivmesi sürdürürken, geçen haftanın ortalarından itibaren 500 TL bandının altına geriledi. Piyasaların gurbetçiler ve turizmle giderek açılmasını beklerken altının düşüşüyle karşılaşan altın tasarrufu planlayanları veya sahiplerini nelerin beklediğini 35 yıldır kuyumculuk yapan Mehmet Altuncan yanıtladı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 00:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın fiyatlarının son durumu hakkında konuşan Kuyumcu Altuncan: “Geçen haftaya kadar yükseliş trendinde olan altın, haftanın ortalarında ani bir düşüş yaşadı. Bu da paralarını altına aktarmak isteyen insanların alternatif oyun pazarı olan kripto paralardan çıkıp, fiziki olan ve değerini kaybetmeyen altına yönelmelerinin sebebiydi. Onların biraz düşürerek insanların ellerindeki altını almak üzere yapılan bir oyundu. Ama bunun etkisi uzun süreli olmaz. Çünkü dünyada çıkacak altının oranı belli. Kripto paralar gibi varlıklara insanların ilgisini çekerek insanların ellerindeki altınları almak üzere yaptıkları soğutmalar kısa soluklu oluyor” değerlendirmesinde bulundu. Altuncan: “Altın değiştirilemez değeri olan bir emtiadır. Ben altının her zaman yükseleceği kanaatindeyim” diye ekledi.

Yazın gelmesi, düğün sezonu gibi etmenlerin altın fiyatlarının yükselmesiyle ilgisinin olmadığını söyleyen Altuncan: “Altının dünya çapında bir pazar değeri vardır. İç piyasadaki minimal hareketlenmelerin düğün sezonu, yaz mevsimi gibi etmenlerle ilgisi yoktur” dedi. Altuncan, altın tasarrufu alacak kişileri ve altın tasarrufu sahiplerini uyararak “Altının küçük düşüşleri insanların güvenini bozmalı. Aslında bu düşüşler, altının başkaları tarafından banknotlarla değiştirildiğini gösteriyor. İnsanlar boşluğa düşmesin. İnsanların altını fiyat düşükken daha çok alması gerekiyor, yükselse de almalılar. Çünkü altın her zaman gördüğü değerin en az 3 katına çıkar” diye konuştu.

Altın fiyatlarının ne seyredeceği hakkında Altuncan: “2021’in sonu veya 2022’nin başlarında şu an 500-510 TL olan gram altının iki katına çıktığını göreceksiniz” diyerek konuşmasını tamamladı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.