DOLAR 32,4488 0.11%
EURO 34,4576 -0.13%
ALTIN 2.487,930,21
BITCOIN 2044906-4,58%
Kayseri
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Altında Umutlu Bekleyiş

KAYSERİ, (BGC)- Yıl sonu yaklaşırken altın fiyatlarıyla alakalı açıklamalarda bulunan Sarraf Hüseyin Hüsrevoğlu altından umutlu olduklarını ifade etti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın fiyatlarında yeni haftaya girerken geçen haftalara nazaran artış görüldü. Sene sonuna yaklaşırken vatandaşlara Sarraf Hüseyin Hüsrevoğlu, altın birikimi yapmaları gerektiğini dile getirdi.
“YASTIK ALTI YAPMAYA DEVAM EDİLSİN”
Altın fiyatlarıyla alakalı bilgiler veren Hüsrevoğlu, ‘’Çeyrek altın geçen haftaya 800 lira civarında başladı hafta sonuna doğru 835 liraları gördü. Bugün yine 825 liradan açılışımız oldu. Muhtemelen yıl sonuna doğru 850’li rakamları görecektir çünkü altın hafızası diye bir durum vardır altın fiyatları düşse bile tekrardan bu rakamları görecektir. Altın buralara 850 lira civarından düştü şu an hala alım sinyali veriyor. Altın yıllardır eskimeyen hem yatırım aracı hem de kullanım aracı olarak kullanılmakta o yüzden altın almayı herkese tavsiye ediyoruz. Elde bulunan altının yanına biraz daha eklemek lazım yastığın altına doldurmayı tavsiye ederim. Maalesef bizim Türk milletinin yapısında yatırım anlayışı artık kaybolmaya başladı yeni nesil daha çok harcama yapan tarafta bu yüzden geleceğe yapılan yatırımlar baya bir azaldı. Yatırım boyutunu biraz daha eskiler düşünüyordu ama altın yatırım yapılabilecek bir madendir ve her zaman yatırımcısının yüzünü güldüren bir madendir. Geçen dönemlerde biliyorsunuz çeyrek altın fiyatı 850 liraydı yıl sonuna doğru dolar kurunun etkisi ile de tekrar bu 850 lira rakamlarını görecek ve aşacaktır. Benim tavsiyelerim müşterimiz eğer yatırım için düşünüyorsa işçiliksiz bilezik, ziynet altın ve gram altın tarzı altınlar alsınlar. Altınları kullanmak için alacaklar ise yatırım için alacakları altınlarla karıştırmamalarını tavsiye ederim. Bizim yaşadığımız problem buradan başlıyor müşteri hem kullanayım hem de kazanayım diye düşünüyor. Bu yüzden altını ne için kullanacağını kararlaştırıp ona yönelik ürünler alması gerekiyor yani tutup böyle fantezi işçilikle ithal ürünler tercih ederlerse yatırım olarak yine kazanır. Mesela 2-3 yıl ya da 4 yıl sonra kendini yine amorti eder ama diğer işçiliksiz yatırım ürünleri kadar kazandırmayacaktır. O anlamda tüketicimize tavsiyem yatırım için işçiliksiz ürün tercih etmeleri, kullanmak için ise daha böyle beğendikleri kullanabilecekleri ürünleri tercih etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.