• Haberler
  • Spor
  • Ali Palabıyık: Darısı yabancı Merkez Hakem Kurulu'na!

Ali Palabıyık: Darısı yabancı Merkez Hakem Kurulu'na!

Ali Palabıyık, TFF'nin derbiyi yabancı hakeme verme kararını eleştirerek, 'Darısı yabancı Merkez Hakem Kurulu'na' dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Süper Lig’in 25. haftasında oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin yabancı bir hakem tarafından yönetileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından, FIFA kokartlı eski hakem Ali Palabıyık, TFF'nin bu kararını değerlendirdi. Palabıyık, Türk hakemliği için üzücü bir gelişme olduğunu belirtti ve Türkiye'deki futbol ortamında hakemlere karşı oluşan önyargının büyük etkisi olduğunu söyledi.

Palabıyık, "Türk futbolunun kurtuluş reçetelerinden biri olan yabancı hakeme geçişi maalesef ülkemizde deneyimleyeceğiz" diyerek, hakemlerin maçlardan önce masa başında eleştirildiğini ve bu durumun Türk hakemlerinin sağlıklı bir şekilde maça çıkmasını engellediğini ifade etti. Ayrıca, Türk hakemlerinin maç sırasında adil bir şekilde kararlar vermelerinin zorlaştığını ve sahadaki herkesin hakemin aleyhine karar vereceğini düşündüğünü vurguladı.

Geçen sezon yabancı VAR hakeminin uygulanmaya başlanmasının ardından, bu sezon da yabancı hakemlere geçişin kaçınılmaz olduğunu belirten Palabıyık, "Türk hakemlerin maçlarda verdiği kararlar, kulüp başkanlarının açıklamaları ve sürekli tartışılan pozisyonlar, bizi bu noktaya getirdi" şeklinde konuştu. Palabıyık, Türk hakemlerine olan güvenin giderek azalmasının, yabancı hakem kullanımını zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme